Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi A4 2.0 TDI a parcurs 1650 km cu un singur
11 IULIE 2008, 09:44
2,389
0
Audi A4 2.0 TDI a parcurs 1650 km cu un singur rezervor!
De Ilie Toma
2
Calatorii lungi cu consum redus de carburant

Maximum de eficienta de la inceput pana la finis
Unsprezece modele Audi A4 2.0 TDI au luat parte la maratonul eficientei
Consumul tinta de carburant este sub patru litri la 100 de kilometri
Noul A4 2.0 TDI (88 kW) cu emisii de CO2 de doar 134 g/km


Ingolstadt – Dinamismul si puterea, vitalitatea si anduranta sunt la fel de importante si in intrecerile sportive si pe sosele. Pentru a avea succes, trebuie sa folositi energia cat mai eficient posibil. Pe 23 iunie, unsprezece modele Audi A4 2.0 TDI albe au luat startul in competitia eficientei organizata de Audi si Auto Bild. Pentru a putea castiga cursa, echipele trebuiau sa parcurga distanta totala de peste 1.650 kilometri cu un consum mediu de carburant de sub patru litri.

Modelele Audi A4, echipate cu noul motor TDI de doi litri, care dezvolta o putere de 88 kW (120 cp), asigura conditii ideale pentru o conducere eficienta din punct de vedere al consumului de carburant. Cu un consum in regim mixt de numai 5,1 litri la 100 de kilometri si emisii de CO2 de doar 134 de grame per kilometru, eficienta celui mai sportiv sedan de dimensiuni medii este pur si simplu remarcabila. In acelasi timp, modelul A4 este intotdeauna capabil sa dea dovada de un dinamism impresionant, caracteristica distinctiva pentru fiecare automobil Audi ce ruleaza pe sosele.
Participantii la competitia Audi a eficientei au depasit in mod semnificativ chiar si aceste impresionante cifre ale consumului in regim mixt. In definitiv, ca in orice concurs, tot ce a contat a fost rezultatul final – in cazul de fata, cel mai scazut consum de carburant.

A fost necesar un maxim de concentrare, o conducere anticipativa si utilizarea cu mare grija a pedalei de acceleratie; in plus, un stil de conducere foarte economic a permis automobilului Audi A4 TDI sa profite din plin de talentul sau de a economisi carburant.

Ambele runde ale maratonului eficientei au avut oc pe traseul Basel - Viena (Elvetia, Austria) si inapoi. Ruta a fost de 1.650 de kilometri si a trecut prin Elvetia, Germania si Austria, traseul fiind alcatuit in cea mai mare parte din drum pe autostrazi, dar si pe sosele urbane, si a fost parcurs cu un singur plin de carburant. Modelul Audi A4 are o capacitate a rezervorului de 65 de litri, ceea ce inseamna ca a fost necesar un consum mediu de carburant de sub patru litri. In plus, emisiile de CO2 in acest caz sunt doar de aproximativ 100 de grame per kilometru, inca o dovada a potentialului de excelenta economie de carburant si inalta performanta a tehnologiei TDI.

Acesta este un obiectiv ambitios in traficul obisnuit, dar cu automobilul Audi A4 TDI este posibil. In automobile au fost instalate instrumente de masura suplimentare pentru consumul de carburant, astfel incat conducatorii sa poata vedea in orice moment situatia curenta a carburantului. Totusi, in ultima instanta conteaza cat carburant diesel ramane in rezervor la finis.

Primul tur s-a desfasurat intre 23 si 25 iunie, de la Basel la Viena si inapoi, dupa care a avut loc ceremonia de premiere. Runda a doua a maratonului eficientei a avut loc pe 27 iunie, de la Viena la Basel si inapoi la Viena, unde a fost premiat castigatorul rundei a doua. Toate cele 11 modele au ajuns la final, parcurcand distanta de 1650 km cu un rezervor! Mai mult ca atat, echipajul castigator a inregistrat un consum de doar 3,22 litri la 100 km! Pe un sedan sport, de dimensiuni generoase, precum Audi A4! Incredibil! Cel mai ridicat consum inregistrat de unul din cele 11 echipaje a avut valoarea de 3,50 litri la 100 km!

Dupa un condus total de 22 ore, viteze medie cu care au circulat modelele a fost intre 73 si 80 km-h. Echipa castigatoare a avut, in mod curios, cea mai mare viteza medie – de 81 km/h.

Cu un consum oficial indicat in datele tehnice de 4,1 litri in regim extra-urban, 6,7 litri in regim urban si 5,1 litri in regim mixt, noua unitate de baza TDI a modelului Audi A4 demonstreaza progresele inregistrate de strategia Audi pentru eficienta. Puterea dezvoltata, de 88 kW (120 cp) si cuplul maxim, de 290 Nm (213.89 lb-ft), la peste 1.750 rpm, asigura un dinamism impresionant; viteza maxima este de 205 km/h. In acelasi timp, combinatia dintre motorul TDI de doi litri, sistemul de transmisie manuala, cu sase trepte de viteza si sistemul de injectie common rail este remarcabila datorita rularii rafinate si confortului conducerii pe care le asigura.


Importator oficial Audi in Republica Moldova:
RUMEON SRL
str. Varnita, 22, Chisinau
Telefon: 407-700
www.audi.md
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!