Prima pagină  »  Ştiri  »  Mastretta MXT – primul automobil produs in Mexic!
18 IULIE 2008, 00:01
1,912
0
Mastretta MXT – primul automobil produs in Mexic!
De Ilie Toma
0
Cu doar o saptamina inainte de lansarea oficiala la expozitia ''British Motor Show'', au fost publicate citeva informatii interesante despre noul model desenat si produs in Mexic – Mastretta MXT.

Fiinf propulsata de un motor Duratec de 2.0L ce produce 240 CP, de origine Ford si cintarind doar 900 kg, MXT este capabila sa efectueze sprintul pina la 100 km/h in mai putin de 5 secunde. La suspensie au fost folosite tehnologii, preluate de la producerea avioanelor.

''Am fost nevoiti sa cream un automobil performant, deoarece Mexic nu are traditii la producerea automobilelor sport'', a spus designer-ul Daniel Mastretta. ''Cel mai important este ca clientii sunt satisfacuti de creatia noastra. Acesta a fost scopul nostru, cind se desenau primele schite, dar totodata vrem ca tara noastra sa se mindreasca cu acest model si sa aratam intregii lumi de ce suntem in stare.''

Masina ce va fi prezentata saptamina viitoare va fi penultimul prototip, urmind ca testele efectuate de Agentia de Certificare a Vehiculelor sa se finiseze in octombrie si tocmai in ianuarie 2009 sa inceapa vinzarile noului model. Pretul va fi de 㿌.999 si vor fi produse 80 de unitati in varianta cu volan amplasat in dreapta.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!