Prima pagină  »  Ştiri  »  O noua fabrica americana Toyota va produce Prius
11 IULIE 2008, 09:11
1,832
0
O noua fabrica americana Toyota va produce Prius
De Ilie Toma
0
Dupa cum continuam sa va informam in ultimul timp, piata auto americana se afla intr-o criza grava, iar preferintele americanilor in materie de automobile au cunoscut schimbari radicale. Se pare ca in scurt timp nu-i vom mai vedea pe americani plimbandu-se in SUV-uri-camionete, apasand cu putere acceleratia unor motoare imense de 8 cilindri...

Viitorul pare sa arate multe automobile mici si econome pe soselele americane. Astfel, ca un efect al crizei de preturi la petrol, cererea pentru cel mai renumit model hibrid, Toyota Prius, a crescut pana la un nivel greu de imaginat. In aceasta situatie, producatorul japonez se afla acum in imposibilitatea de a satisface cererea enorma pentru acest model, insa a anuntat de curand o schimbare de tactica menita sa intampine noile schimbari de pe piata.

Astfel, ceva mai mult timp in urma, Toyota declarase ca va deschide o noua fabrica in Mississipi, unde avea sa produca SUV-ul Highlander. Acum, cand cererea pentru SUV-uri este in cadere libera, iar pentru Prius abia de se reuseste sa se produca automobilele solicitate, Toyota a anuntat ca noua fabrica nu va mai produce Highlander, ci se va orienta catre productia hibridului Prius. Fabrica va putea fi deschisa insa abia in 2011.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!