Prima pagină  »  Ştiri  »  Vanzarile Mercedes-Benz au crescut cu 4% in primele 6 luni
8 IULIE 2008, 09:10
1,622
0
Vanzarile Mercedes-Benz au crescut cu 4% in primele 6 luni
De Ilie Toma
0
In conditiile in care majoritatea producatorilor auto se alfa in criza din cauza scaderilor drastice de vanzari generate de un pret tot mai mare al petrolului, lucrurile merg excelent in tabara germanilor de la Mercedes-Benz. Acestia au raportat vanzari totale de 599 200 de unitati vandute in primele 6 luni ale anului, ceea ce constituie o crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In total, vanzarile grupului, care includ marcile Mercedes-Benz, smart, AMG si Maybach au atins o cota totala de 617 000 de unitati.

De asemenea, un lucru extrem de important pentru concernul german este reactia excelenta a consumatorilor fata de modelele noi lansate, sau actualizate - A Class, B Class, CLC. Dupa cum afirma Dr. Klaus Maier, Vice-Predesinte executiv al Mercedes-Benz, producatorul din Stuttgart asteapta pentru a doua parte a acestui an cresteri semnificative in vanzarile acestor modele. De asemenea, un rol important ii va reveni modelului prezentat recent, SUV-ul compact GLK, vanzarile caruia vor demara in toamna.

Chiar si in SUA, piata cu cele mai drastice tendinte pentru producatorii auto, Mercedes-Benz a reusit sa creasca vanzarile cu 1%. In segmentul de lux, Mercedes-Benz se lauda a fi in continuare lider in vanzari, cu 8700 de unitati de S Class livrate doar in iunie 2008. De asemenea, vanzarile sumate pentru toate versiunile clasei C au constituit in iunie 42 900 de vehicule, in crestere cu 23% fata de iunie 2007, cand s-au inregistrat vanzari de 35 100 unitati.

smart cunoaste de asemenea o crestere a cererii pentru modelul fortwo, in iunie fiind livrate 13 300 de unitati

Va prezentam mai jos principalele cifre de vanzari publicate de producatorul german.





Distribuitor General Autorizat Mercedes-Benz in Republica Moldova:
"Grand Premium" SRL
Showroom Mercedes-Benz: str. Varnita, 8, Chisinau
Telefon: 407-188
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!