Prima pagină  »  Ştiri  »  Aceasta este noua Toyota Avensis!
30 AUGUST 2008, 00:00
1,911
0
Aceasta este noua Toyota Avensis!
De Ilie Toma
0
Toata lumea auto, precum si toti fanii marcii Toyota, sunt in asteptarea unui eveniment extrem de important, programat pentru acest an: lansarea noii generatii de Toyota Avensis. Toyota a reusit pana la acest moment sa pastreze foarte bine secretul vizavi de multasteptatul model, iar astazi, producatorul japonez a facut senzatie in lumea intreaga, prezentand prima imagine oficiala a noului Avensis.

Noua generatie de Toyota Avensis, a treia la numar, va fi prezentata “pe viu” publicului in cadrul Salonului Auto de la Paris, incepand cu 2 octombrie 2008. Design-ul modelului este unul robust, evidentiind caracterul dinamic al automobilului. De fapt, pentru Toyota, Avensis este un model crucial, fapt pentru care atunci cand vine vorba de acesta, inginerii japonezi masoara de 100 de ori, apoi “taie”. Se poate distinge de asemenea o linie noua de design in comparatie cu celelalte modele Toyota, Avensis avand partea din spate mai proeminenta, cu mai multe linii puternic profilate.

Noul Avensis, va fi construit, ca si pana acum, la fabrica Burnaston din Derbyshire, Marea Britanie, si va fi disponibil in showroom-urile europene incepand cu ianuarie 2009. Se anunta ca noua generatie de Avensis va dispune de motoare mai puternice si mai putin poluante, factori cruciali in conditiile situatiei actuale pe piata auto mondiala. Totusi, Toyota nu face deocamdata mentiune care anume vor fi motoarele ce vor echipa noua generatie de Avensis, promitand sa dezvaluie in curand acest lucru.


Pe langa noul Avensis, Toyota a prezentat si versiunile de serie a lui Urban Cruiser si IQ.

Inca in primavara, PIATAAUTO.MD Va anunta despre pregatirea, de catre Toyota, a doua modele extrem de interesante: IQ si Urban Cruiser. Ambele au fost prezentate in forma de concept la Salonul Auto de la Geneva, iar acum, incepand cu 2 octombrie, vor fi prezentate in versiunea de productie la Paris.

Toyota IQ este cel mai mic model Toyota existent pana acum, masurand mai putin de 3 metri in lungime si fiind, in esentia, un automobil exclusiv pentru oras. Desi este si cel mai mic automobil cu 4 locuri din lume, Toyota promite pentru IQ un nivel de protectie si siguranta similare cu celelalte modele ale marcii. In premiera mondiala, IQ va dispune de airbag-uri de tip cortina, instalate in spatele banchetei din spate. Impresionanta este si cifra de emisii de CO2 ale modelului: acestea incep de la doar 99 g/km!

La fel de importanta este si lansarea all-roader-ului Urban Cruiser, prin care Toyota isi face simtita prezenta intr-o categorie mai noua de automobile, cea a mini-SUV-urilor destinate aproape exclusiv condusului in oras. Se anunta ca modelul va fi echipat cu un motor de 1.4 litri diesel D-4D. Pentru versiunea cu tractiune integrala sunt anuntate emisii de CO2 de 133 g/km.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!