Prima pagină  »  Ştiri  »  Actros este 'Camionul Anului 2009'
25 SEPTEMBRIE 2008, 10:19
2,196
0
Actros este 'Camionul Anului 2009'
De Ilie Toma
0
Cu ocazia Expozitiei Internationale de Vehicule Comerciale din Hanover, mai multi experti l-au premiat pe noul Mercedes-Benz Actros ''Camionul Anului 2009''. Juriul alcatuit din jurnalisti din 21 de tari ale Europei, au apreciat foarte mult economia, respectarea normelor de poluare, siguranta si comfortul pe care noul camion le ofera, multumita tehnologiilor inovative folosite. Cutia de viteze automata PowerShift 2, instalata standart pe noul camion, va face calatoriile soferilor mult mai usoare. Mercedes-Benz Actros este disponibil incepand cu luna Martie 2008, fiind deja la a 3-a generatie. Totodata, la expozitia din Hanover isi fac debutul si celelalte versiuni ale familiei Actros.

De la prima aparitie a sa din 1996, au fost vandute in total peste 600.000 de vehicule. La lansarea fiecarei generatii noi, camionul Actros era premiat cu titlul de ''Camionul Anului''. Ramane a fi unicul camion ce dispune de sistemul ''Asistenta Activa la Franare''– cunoscut ca ''Asistentul de Franare Urgenta''. Prin initiativa ''Tehnologiilor Sigure'', Mercedes-Benz Actros s-a remarcat intotodeauna ca un camion sigur si comfortabil.

Noul Actros dispune de cutia automata de viteze PowerShift 2, ce permite o schimbare mai rapida a treptelor. Puterea motorului este reprezentata de catre motoarele OM 501 LA si OM 502 LA, ce respect normele de poluare Euro 4/5. Gama este compusa din sase unitati V6, ce dispun de puteri cuprinse intre 320-476 CP si trei unitati V8, ce dezvolta de la 510 pana la 598 CP. Toate motoarele au demonstrat o economie de combustibil si o reducere a gazelor nocive, multumita tehnologiei BlueTec, ce este folosita la peste 200.000 de camioane.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!