Prima pagină  »  Ştiri  »  Conceptul BMW Seria 7 ActiveHybrid a fost prezentat
24 SEPTEMBRIE 2008, 07:08
1,815
0
Conceptul BMW Seria 7 ActiveHybrid a fost prezentat
De Ilie Toma
0
Premiera mondiala a noului concept BMW Seria 7 ActiveHybrid: pentru prima data tehnologia companiei BMW, ''ActiveHybrid'' este folosita la modelul premium, ce face parte din strategia inovativa BMW EfficientDynamics. In stilul tipic BMW, acest nou concept combina reducerea semnificativa de combustibil si emisiile, cu acea placere de a conduce, ce nu s-a mai intalnit niciodata, chiar si in aceasta clasa de masini hibride.

Conceptul BMW Seria 7 ActiveHybrid vine cu un motor inteligent V8, pe benzina si o unitate electrica. Tehnologia trenului de rulare din acest concept promite un condus mult mai imbunatatit, impreuna cu un consum de combustibil si emisii scazute, cu aproximativ 15%, comparativ cu aceeasi masina, ce este dotata doar cu motorul pe benzina. In acelasi timp, tehnologia BMW ActiveHybrid nu necesita oarecare concesiuni, in termeni de calitati ale condusului zilnic, specifice Seriei 7.

Caracteristici tehnice inalte

Trenul de rulare a noului concept BMW Seria 7 ActiveHybrid este compus dintr-un motor V8, Bi-Turbo si Injectia de Inalta Precizie, bazata pe modelul BMW 750i. Puterea nominala a motorului pe benzina este de 407 CP si 600 Nm. Iar acum, acestui motor de inalta superioritate, i se alatura si unul electric, bine integrat in ansamblul de transmisie, ce produce suplimentar 20 CP si 210 Nm. Deci, cu ajutorul micului motor electric, BMW Seria 7 devine un model mai dinamic.


Unitatea V8 ofera posibilitati ideale pentru un concept, ce se bazeaza pe calitatile dinamice si eficienta in acelasi timp. Este unicul motor pe benzina in opt cilindri din lume, unde cele doua turbine si-au gasit loc intre cele doua randuri de cilindri, amplasati in forma de V si in acelasi timp este cel mai eficient motor din clasa sa.

Componentele hibride dezvoltate pentru acest concept se bazeaza pe tehnologia creata de catre BMW si Daimler, in colaborarea lor pentru sistemele hibride. Astfel, cei doi producatori au dezvoltat cu succes componentele pentru transmisia hibrida, inclusiv si bateriile de inalta tensiune. In alte cuvinte, sistemul hibrid, prezentat de BMW, ofera toate caracteristicile si performantele tipice brandului.

Conceptul BMW Seria 7 ActiveHybrid demonstreaza integrarea si implementarea tehnologiei ActiveHybrid pe luxosul model, Seria 7. Toate componentele hibride sunt incluse si aranjate corespunzator formei masinii. Motorul electric si unitatea centrala sunt integrate in compartimentul transmisiei, astfel incat de afara e imposibil sa le vezi. Iar compartimentul special din portbagaj, a fost creat special pentru bateria lithium-ion.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!