Prima pagină  »  Ştiri  »  Cursa ''Volvo Ocean Race'' s-a deschis in Alicante
24 SEPTEMBRIE 2008, 11:12
4,724
0
Cursa ''Volvo Ocean Race'' s-a deschis in Alicante
De Petru Amihalachioaie
0
Cursa ''Volvo Ocean Race'' si-a deschis portile publicului larg in Alicante, Vineri, 19 Septembrie. Ceremonia de deschidere a fost spectaculoasa, onorandu-si prezenta circa 20.000 de oameni.

Lumini, muzica, sute de executanti si cele mai bune echipaje maritime din lume - toate acestea, pentru a inaugura deschiderea noului sezon de curse ''Race Village''. Ceremonia publica a luat start la ora 19:30, chiar atunci cand soarele a apus deasupra portului din Alicante.

Publicului i-a fost oferita posibilitatea de a se plimba prin port, de a testa barcile si de a savura atmosfera placuta. Apoi, toata ceremonia a devenit mai interesanta, atunci cand celor 8 echipaje participante la cursa, le-a fost cantat imnul propriu.

Knut Frostad, CEO al Volvo Ocean Race, a comentat: ''Suntem foarte multumiti ca startul cursei va avea loc in asa imprejurimi frumoase. Alicante este un loc minunat. In rest, pot sa spun doar ca nu m-am asteptat la o asa ceremonie exceptionala''.

Evenimentul s-a incheiat cu o bubuitura. Adica multe bubuituri. Peste 1.000 kg de
focuri de artificii au fost detonate, pentru a face ceremonia cat mai incitanta.

Pornind din Alicante, Spania, pe data de 4 Octombrie 2008, cursa va trece prin Cochin, India, Singapore si Qingdao, China, pana in punctul sau de destinatie din St. Petersburg, Russia. Distanta totala reprezinta 37.000 mile, timpul de parcurgere este de 9 luni. Odata cu aceasta, ''Volvo Ocean Race'' este prima cursa de yahturi, destinata echipelor profesionale.


Dealer oficial VOLVO in Republica Moldova:
DAAC Hermes – Showrrom Volvo
bd. Cantemir, 14, Chisinau
Telefon de contact: 578-930
www.volvocars.md
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!