Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Renault Symbol: doar 3.15 litri/100km!
23 SEPTEMBRIE 2008, 20:15
1,816
0
Noul Renault Symbol: doar 3.15 litri/100km!
De Petru Amihalachioaie
0
Politica companiei Renault, de a dezvolta masini ecologice si econome, isi da de stire. Tendintele de a crea masini cat mai ieftine in exploatare se regasesc in noul Renault Symbol. Aceasta a fost demonstrat in cursa recenta ''Renault Symbol Eco-Challenge'' din Turcia, unde noul model, cu motorul 1.5 dCi, 85 CP, a reusit sa indice un consum de 3.15 litri/100 km! Iar emisiile de CO2 sunt echivalente cu 85 g/km. Trei automobile Renault Symbol au participat la aceasta cursa si au parcurs cu doar 45 litri, o distanta de 1.430 km.

3.15 litri/100 km pentru Noul Renault Symbol…

Aplicand tacticile condusului econom, Noul Renault Symbol 1.5 dCi, de 85 CP, a reusit sa consume doar 3.15 litri/100 km, pe toata distanta cursei ''Renault Symbol Eco-Challenge'', avand 1.430 km. Aceasta reprezinta o economie de 30%, comparativ cu datele oficiale ale producatorului (4.3 litri/100km - consumul mediu). Cele trei Renault Symbol, ce au luat parte la eveniment, au fost de productie standarta, neavand oarecare modificari. La sfarsitul cursei, in rezervorul masinii mai erau 8 litri de motorina, iar asta inseamna inca 250 km, sau un total de 1.700 km cu un plin!

…pe parcursul ''Renault Symbol Eco-Challenge''

Pe data de 5 Septembrie, 3 automobile Renault Symbol 1.5 dCi, cu rezervoarele pline, au luat startul in Istanbul, pentru a parcurge o distanta de 1.430 km, multumita asa numitei tehnici de conducere economa.


Traseul cursei ''Renault Symbol Eco-Challenge'' a fost constituit din 7 tipuri de sosele. Masinile au mers prin cel mai obisnuit trafic, ce a reprezentat un mers normal, ca si la orice alta persoana.

Soferii s-au folosit din plin de asa numita ''tehnica a condusului econom'', ce consta in analizarea situatiei ce va urma, anticiparea actiunilor celorlalti soferi si optimizarea rotatiilor motorului dupa situatia traficului si a vitezei. Un astfel de condus poate reduce substantial consumul de combustibil.

Noul Renault Symbol a venit sa inlocuiasca vechea generatie Clio Symbol/Thalia din Turcia, Russia, tarile din regiunea Magreb si Europa Centrala si de Est. Vanzarile vor demara incepand cu luna Octombrie 2008.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!