Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul robot Asimo de la Honda si-a facut debutul la Salonul
1 SEPTEMBRIE 2008, 00:00
1,513
0
Noul robot Asimo de la Honda si-a facut debutul la Salonul Auto de la Moscova
De Ilie Toma
0
Pentru prima data, renumitul robot Asimo al celor de la Honda a calatorit catre Rusia, unde are programata o sedere de 13 zile, pentru participarea la Salonul Auto de la Moscova (MIAS-2008).

Dezideratul de care se conduce Honda in acest an il constituie tehnologiile avansate si grija fata de mediu. Iar robotelul-minune pe nume ASIMO reprezinta cum nu se poate mai bine angajamentul Honda in cercetari profunde in domeniul celor mai avansate tehnologii.

Pe durata desfasurarii MIAS, Asimo va petrece 50 de demonstratii in fata publicului pe o scena special construita in acest scop. Cei 1,5 milioane de vizitatori asteptati ai Salonului Auto vor avea astfel ocazia de a admira cele mai noi tehnologii dezvoltate de Honda in domeniul robotilor umanoizi. Demonstratiile lui Asimo includ abilitatea de a alerga, de a urca scari, de a da si de a primi obiecte, precum si de a interactiona cu oamenii. In premiera absoluta, demonstratia lui Asimo include si un dans unic, menit sa demonstreze agilitatea miscarilor de care dispune noul robot in comparatie cu predecesorii sai.

Salonul Auto de la Moscova capata proportii tot mai mari, in acest an peste 30 de tari fiind reprezentate, pe o suprafata de peste 120 000 metri patrati. Numarul total al expozantilor a depasit in acest an 1000, iar numarul jurnalistilor acreditati la acest eveniment a depasit 2200. Aceste cifre l-au calificat in categoria “A” a expozitiilor auto, impreuna cu Saloanele Auto de la Geneva, Paris, Detroit sau Frankfurt, fapt care denota dezvoltarea ultra-dinamica pe care o manifesta piata auto din Rusia.

Vanzarile Honda pe piata Rusiei de asemenea au cunoscut cresteri considerabile in ultima perioada: in 2007 au fost vandute de 2,5 ori mai multe automobile Honda decat in 2006, iar pentru 2008 prognozele de crestere sunt asemanatoare.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!