Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi A6 TDI e: reduceri substantiale a gazelor nocive
17 OCTOMBRIE 2008, 13:46
2,281
0
Audi A6 TDI e: reduceri substantiale a gazelor nocive
De Petru Amihalachioaie
0
Al Gore, Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a efectuat o vizita in Olanda, pentru a se intalni cu aproximativ 2.000 de invitati, si pentru a discuta despre o problema actuala: reducerea gazelor poluante si protejarea mediului. Pentru deplasarile sale, Al Gore a optat pentru modelul Audi A6 2.0 TDI e, fiind cel mai econom automobil din clasa sa.

Calatorind in Audi A6 2.0 TDI 3, Al Gore a avut parte de comfortul unui business sedan, ce indica un consum foarte mic de combustibil. Fiind dotat cu tehnologii inovative, cum ar fi sistemul de recuperare, motorul diesel de pe acest Audi, impreuna injectia directa de combustibil, reduc considerabil consumul: producand 136 CP si avand o viteza maxima de 208 km/h, A6 2.0 TDI e are nevoie de doar 5.3 litri pentru 100 km/h. Iar emisiile de CO2 sunt de 139 g/km, ce reprezinta cu 20% mai putin decat media pentru clasa sa.

Audi a fost partenerul exclusiv al lui Al Gore si echipa, cat timp s-au aflat in Olanda. Pe tot parcursul acestei perioade, modelele Audi A6 au folosit combustibilul GTL a companiei Shell – o alternativa pentru combustibilul original, bazat pe gaz natural. Fiind combinat cu sistemul injectiei directe, GTL este in stare sa reduca consumul cu 5%; emisiile oxidului de azot sunt micsorate cu 30%, monoxidul de carbon cu 93% iar oxidul de sulfura este elimiat completamente. Toate modelel din gama Audi pot fi alimentate cu acest combustibil, GTL.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!