Prima pagină  »  Ştiri  »  Cursa ''Audi Mileage Marathon'' confirma eficienta tehnologiei TDI
14 OCTOMBRIE 2008, 12:33
1,852
0
Cursa ''Audi Mileage Marathon'' confirma eficienta tehnologiei TDI
De Petru Amihalachioaie
0
Atat timp cat cursa ''Audi Mileage Marathon'' continua, tehnologia TDI continua sa demonstreze capacitatile sale exceptionale de reducere a consumului de combustibil. Din cei 8.000 km ai cursei, 4.971 km deja au fost parcursi. 90 de soferi din 12 tari au condus 23 de automobile. Cel mai impresionant consum de combustibil s-a remarcat la Audi Q5: in ciuda distantei lungi si a vitezelor medii destul de mari, acest model, dotat cu motorul de 3.0 litri TDI, a indicat un consum record de doar 6.2 - 6.5 litri la 100 km, in majoritatea segmentelor cursei.

Soferii cursei ''Audi Mileage Marathon'' trebuie sa se confrunte cu conditiile de trafic mixate, tipice statului american si sa mentine viteza automobilului, putin peste limitele oficiale. Drumurile sunt conditiile de trafic sunt diferite pe tot parcursul maratonului. In Illinois si Texas, conducatorii s-au simtit destul de calm la volanul masinii, insa acum ei trebuie sa se infrunte cu conditiile mult mai severe, a unei regiuni muntoase.

Odata cu consumul exceptional redus, cele 23 de automobile, ce au luat parte la acest maraton, confirma eficienta minunata a tehnologiei TDI. SUV-ul performant, Audi Q5, s-a remarcat foarte mult. Modelul dispune de motorul TDI de 3.0 litri, ce produce 240 CP si 500 Nm. Iar consumul sau de combustibil este si mai impresionant: intre 6.2 si 6.5 litri pentru a parcurge 100 km. In afara de tehnologia TDI, la atingerea acestui rezultat minunat, si-a avut rolul cutia de viteze ultra eficienta S tronic in 7 trepte si altele. Audi A4 3.0 TDI inregistreaza economii de combustibil si mai spectaculoase: avand la dispozitie cutia de viteze tiptronic si tractiunea pe toate cele patru roti, modelul a inregistrat un consum sub 6 litri la 100 km. Insa, A4 este devansat de catre A3 2.0 TDI, de asemenea, cu cutia S tronic, ce a indicat un consum putin sub nivelul de 5 litri.

Versiunea americana a noului Audi Q7 3.0 TDI, ce dispune de un sistem ultra ecologic, de asemenea s-a remarcat in acest maraton de anduranta. Indicand un consum de putin sub 8 litri la 100 km, acest SUV cu sapte locuri, ce are la dispozitie 225 CP si 550 Nm, nu este doar foarte econom, dar si respecta cele mai stricte norme de poluare din lume, ULEV II BIN 5 din California, ce este mai drastica decat Euro 6, ce ar trebui sa fie implementata abia in anul 2014.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!