Prima pagină  »  Ştiri  »  Grupul Volkswagen a livrat 4.8 milioane de vehicule in 2008
27 OCTOMBRIE 2008, 15:40
2,461
0
Grupul Volkswagen a livrat 4.8 milioane de vehicule in 2008
De Ilie Toma
0
"Tinta de vanzari a grupului ramane aceeasi: sa vindem mai mult decat anul trecut" - cu aceasta declaratie curajoasa isi incepe Volkswagen raportul de vanzari pentru primele 3 trimestre ale acestui an. Curajoasa pentru ca foarte multi dintre producatori, majoritatea lor chiar, se confrunta cu probleme enorme, generate de criza economica: vanzari in scadere, credite tot mai greu disponibile, formarea stocurilor si, in rezultat, concedieri in masa...

Volkswagen insa, pare foarte viguros in acest moment. Acest fapt este datorat in primul rand indicilor optimi privind costurile de exploatare a modelelor germane, dar si a modelelor reusite lansate in ultima vreme.

Astfel, cele 9 marci din componenta grupului Volkswagen au inregistrat in suma vanzari de 4.8 milioane de unitati, ceea ce constituie o crestere cu 3.7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cota de piata a grupului la nivel mondial in segmentul autoturismelor a crescut cu 0,5% si atinge acum 10,1%. Ceea ce inseamna ca fiecare al 10-lea autoturism vandut in lume este un Volkswagen, un Audi, o Skoda, un Seat, un Bentley sau un Lamborghini... Desigur, cota cea mai mare le revine primelor 4.

Volkswagen a cunoscut cresteri importante pe pietele emergente, precum China sau Brazilia, insa chiar si in Europa, acolo unde piata se afla intr-un declin puternic, grupul a reusit sa inregistreze o crestere de 0.8%.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!