Prima pagină  »  Ştiri  »  Mazda isi face griji pentru mediul ambiant
15 OCTOMBRIE 2008, 15:30
2,095
0
Mazda isi face griji pentru mediul ambiant
De Petru Amihalachioaie
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Mazda Motor Corporation a anuntat despre lansarea noului sau model – RX-8 Hydrogen RE (Rotary Engine). Masina este disponibila in Norvegia, multumita colaborarii cu proiectul ''Hydrogen Road of Norway''. Scopul celui din urma este de a crea un sistem ecologic de transport, bazat pe tehnologia cu hidrogen.

RX-8 Hydrogen RE reprezinta un alt exemplu al strategiei ''Zoom-Zoom'', pe care Mazda o abordeaza si ce consta in dezvoltarea unor noi tehnologii, ce ar reduce impactul negativ cu mediul ambiant, oferind totodata siguranta si placerea de a conduce. Mazda este unicul producator din lume, ce ofera in gama sa un motor rotativ RENESIS. Nu doar arhitectura sa unica face ca sistemul cu hidrogen sa se integreze mai bine, comparativ cu un motor obisnuit, dar este si relativ usor de convertat.

De asemenea, soferul unui RX-8 Hydrogen RE, poate oricand sa aleaga combustibilul necesar motorului, printr-o simpla apasare de buton: el poate functiona atat pe benzina cat si pe hidrogen. Automobilul este perfect conditiilor Europene, unde putin cate putin se dezvolta infrastuctura retelei de reincarcare cu hidrogen.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!