Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz si guvernul din Ungaria au semnat acordul pentru o noua
29 OCTOMBRIE 2008, 14:07
2,188
0
Mercedes-Benz si guvernul din Ungaria au semnat acordul pentru o noua fabrica in Ungaria
De Ilie Toma
0
PiataAuto.md va anunta acum cateva luni despre faptul ca Mercedes-Benz se afla in cautarea unei locatii pentru o noua fabrica, iar in vizor se aflau mare multe tari din Europa de Est, printre care si Romania. Cu putin timp in urma, Mercedes-Benz si-a facut publica decizia privind locul viitoare fabrici, iar tara "castigatoare" a devenit Ungaria.

De curand, seful diviziei Automobile a Daimler, Rainer Schmückle si Ministrul Economiei si Dezvoltarii din Ungaria au semnat acordul de constructie a noii fabrici, in regiunea Kecskemet. La ceremonie a forst prezent si prim-ministrul Ungariei, Ferenc Gyurcsan.

Investitia este una extrem de importanta atat pentru Daimler, cat si pentru Ungaria, tara care beneficiaza de ea. Noua fabrica va crea pana la 2500 de locuri noi de munca, iar volumul total al investitiilor este apreciat la 800 milioane euro. Incepand cu anul 2012, uzina va produce peste 100 000 de vehicule Mercedes-Benz anual.

Intentia Mercedes-Benz este de a spori capacitatea de productie in segmentul modelelor compacte, unde, in viitorul apropiat gama va fi largita de la 2 modele la 4.

Kecskemet este situat la cca 80 km Sud-Est fata de capitala Ungariei, Budapesta, in apropierea magistralei M5, care parcurge Ungaria de la Nord la Sud. Va amintim ca Ungaria a mai beneficiat de astfel de investitie majore din partea constructorilor germani, in prezent aici existand o uzina importanta Audi. Principalii factori de care sunt atrasi producatorii sunt locatia reusita a tarii in contextul european, infrastructura dezvoltata, precum si conditiile favorabile investitionale oferite de guvernul ungar.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!