Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota – cel mai mic consum in cursa 'World MPG Marathon'
14 OCTOMBRIE 2008, 15:43
2,196
0
Toyota – cel mai mic consum in cursa 'World MPG Marathon'
De Ilie Toma
0
Yaris-ul ce a fost condus de catre Andrew Andersz si Gary Luton, a marcat cel mai mic consum de combustibil, la cursa ''2008 ALD Fleet World MPG Marathon'', ce a avut loc in Marea Britanie. Yaris, cu motorul sau de 1.4 litri D-4D, a reusit sa consume doar 3.34 litri/100 km – cel mai bun indicator dintre cele 39 de automobile participante la aceasta cursa, cu o lungime de peste 600 km.

Comparativ cu datele oficiale ale producatorului (4.5 litri/100 km), consumul mediu s-a micsorat cu 34.81%. Va aducem la cunostinta ca cursa din Regatul Unit a dispus de diferite tipuri de drumuri si conditii.

Castigatorii ultimilor doi ani, James Sutherland si Richard Hill, ce au condus o Toyota Aygo, au reusit sa doboare si ei recordul, in clasa motoarelor pe benzina – doar 3.43 litri/100 km are nevoie motorul mic de 1 litru.

Ross Durkin, unul din organizatorii acestei curse, a comentat: ''Nu conteaza ce automobil conduci, dar cum il conduci. Aceasta este marea diferenta. Insa, atunci cand esti la volanul unui automobil econom si implementezi tacticile unui condus eficient, rezultatul va fi dublu. Toyota a demonstrat deja asta, la cursa ce a avut loc.''

Dealer oficial Lexus in Republica Moldova:
"Continent"
str. Arborilor, 17, (Viaduc Centru-Botanica)
Telefon: 739-535
www.toyota.md
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!