Prima pagină  »  Ştiri  »  Cea mai proasta luna pentru industria auto americana
4 NOIEMBRIE 2008, 11:03
1,637
0
Cea mai proasta luna pentru industria auto americana
De Ilie Toma
0
Vanzarile auto din Statele Unite ale Americii au inregistrat scaderi dramatice in luna octombrie, fiind, potrivit analistilor, cea mai proasta luna din ultmii 63 de ani, urmare a inaspririi conditiilor de acordare a creditelor si a slabiciunii generale a economiei SUA.

Doi dintre cei mai mari producatori auto din lume au inregistrat o scadere semnificativa a vanzarilor in luna octombrie pe piata din SUA, pana acum una dintre cele mai solide piete din lume. Astfel, vanzarile General Motors au scazut cu 45% luna trecuta, fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce vanzarile Ford s-au diminuat cu 30%.

Pe langa cei doi mari producatori auto, si Toyota si Honda au raportat vanzari mai mici cu 23% si respectiv 25%, fapt ce arata ca piata auto din SUA trece prin cea mai grea perioada din ultimii 25 de ani.

GM a anuntat ca cererea pentru SUV-uri a fost in luna octombrie mai mica cu 51%, in timp ce vanzarile pentru automobile au scazut cu 34%. Ford a observat acelasi trend descendent in ceea ce priveste vanzarile de autovehicule.

Mike DiGiovanni, unul dintre oficialii General Motors, este de parere ca situatia dificila de pe pietele financiare din intreaga lume cat si criza creditelor afecteaza in mod "infricosator" industria auto. Acesta a mai declarat ca, raportat la cresterea populatiei, vanzarile GM din luna octombrie au fost la un nivel la fel de scazut ca inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial.

Industria auto din America a inregistrat a 12-a luna de scaderi continue, cea mai lunga perioada din ultimii 17 ani. Principalii jucatori au cerut guvernului sa li se acorde un ajutor similar celor dat bancilor pentru a putea supravietui.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!