Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo prezinta S80 Long in China
20 NOIEMBRIE 2008, 01:51
1,927
0
Volvo prezinta S80 Long in China
De Ilie Toma
0
Dupa ce acum doua zile va anuntam despre prezentarea unui model ciudat pe piata chineza, si anume Audi A4 Long, a venit si randul suedezilor sa faca o miscare tactica pe cea mai mare piata orientala. O fi ampatamentul marit al modelelor premium atat de cerut in China, sau vor producatorii sa-i impresioneze pe chinezi intr-un mod deosebit nu stim, cert este insa faptul ca atat Audi A4 Long, cat si Volvo S80 Long sunt destinate exclusiv pietii chineze.

Ca si in cazul primului, Volvo S80 Long va fi produs in China, in cazul lui Volvo - la fabrica CFMA Chongqing. Aceasta fabrica nu apartine Volvo, iar productia va fi efectuata in baza unor acorduri, cunoscute pe larg in industria automobilistica. Insa, vine si o intrebare fireasca – oare nu se produc astfel scurgeri importante de informatii strategice cruciale in domeniul tehnologiilor si a modeleleor industriale propriu-zise catre chinezii care ard de nerabdare sa-si dezvolte industria auto?..

Oricum, Volvo anunta ca a fost incurajat de succesul primul model produs in China, incepand cu 2006, Volvo S40. Cifrele bune de vanzari ale acestuia, precum si ale altor modele din gama Volvo, au favorizat increderea companiei suedeze in noi investitii pe piata chineza, acestea culminand acum cu crearea unei versiuni speciale, destinate exclusiv pentru aceasta piata, a modelului de top din gama Volvo. Noul Volvo S80L isi pune ca scop contribuirea esentiala la perceperea de catre chinezi a marcii Volvo ca una de referinta in segmentul premium de lux.

Principalii beneficiari ai ampatamentului marit vor fi, in mod predictibil, pasagerii din spate, pentru care exista acum mult mai mult spatiu. De asemenea, Volvo a declarat ca va oferi si superlativul in tehnologie si confort, atunci cand vine vorba de dotari. Si, desigur, Volvo nu putea uita nici de siguranta – noul S80L va beneficia in totalitate de baza tehnica a lui S80, model recunoscut deja pentru calitatile exceptionale in domeniul sigurantei active si pasive. De asemenea, Volvo a dat asigurari ca inaintea inceperii procesului de productie in China, zeci de inspectori Volvo au analizat in mod repetat intregul proces de productie, pentru a asigura o calitate corespunzatoare standartelor marcii suedeze.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!