Prima pagină  »  Ştiri  »  Tata ar putea injecta pana la un miliard de dolari in
25 DECEMBRIE 2008, 08:01
1,715
0
Tata ar putea injecta pana la un miliard de dolari in Jaguar Land Rover
De Ilie Toma
1
Grupul indian Tata ar putea fi nevoit sa injecteze cel putin un miliard de dolari pentru revitalizarea brandurilor Jaguar si Land Rover, cumparate in cursul acestui an de la Ford Motors.

Holdingul care detine pachetele majoritare de actiuni in cadrul grupului Tata, precum si compania Tata Capital ar putea finanta un ajutor financiar pentru Jaguar Land Rover.

"Vom face tot ce putem pentru a salva aceste operatiuni", a declarat un purtator de cuvant al Tata Motors.

Compania a platit suma de 2,3 miliarde de doalri pentru preluarea Jaguar Land Rover

Tata Motors, proprietarul indian al Jaguar Land Rover (JLR) a decis sa injecteze cateva zeci de milioane de lire in compania britanica, pentru a preveni o criza imediata a lichiditatilor.

Masura vine sa acorde un ragaz bine venit autoritatilor din Marea Britanie pentru a raspunde cererilor de asigurare a unor impurumuturi in valoare de cateva miliarde de lire pentru companiile din sector.

Potrivit ministrului britanic al comertului, Peter Mandelson, o salvare de catre guvern ar fi dubioasa, intrucat statul este un "creditor de forta majora".

Mandelson a explicat ca grupul Tata trebuie sa se orienteze spre propriile resurse, pentru a putea ajuta grupul Jaguar Land Rover, grav afectat de scaderea vanzarilor pe plan global.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!