Prima pagină  »  Ştiri  »  Volkswagen vinde diviziunea camioanelor grele din Brazilia catre MAN
16 DECEMBRIE 2008, 13:30
1,845
0
Volkswagen vinde diviziunea camioanelor grele din Brazilia catre MAN
De Ion Efros
0
MAN va cumpara Volkswagen Caminhoes e Onibus Industria e Comercio de Veiculos Comerciais Ltda (VW CO) pentru suma de 1.175 mrd. €.

Prin aceasta tranzactie, Volkswagen Group isi pastreaza oricum afacerea in segmentul cu masini de tonaj mediu si mare prin actiunile pe care le detine in cadrul MAN si Scania, implicandu-se astfel spre dezvoltarea de mai departe a vehiculelor comerciale usoare, segment in care apare ca un brand mult mai cunoscut. VW CO produce camioane si autobuze proiectate spre utilizare in tarile in curs de dezvoltare si a devenit cel mai mare constructor de camioane in Brazilia, odata cu stabilirea sa aici in 1981.

In anul financiar 2007, compania cu 5000 de angajaţi din Resende si din cadrul partenerilor furnizori a construit aproximativ 47.000 de vehicule exportate in peste 30 de tari. Portofoliul de produse cuprinde pe langa camioane medii si grele, autobuze urbane si autocare de lunga distanta.

“Este evident ca VW CO si MAN isi completeaza reciproc activitatile, avand un potential ridicat de sinergie”, explica Prof. Dr. Martin Winterkorn, Presedintele Consiliului de Management din cadrul Volkswagen AG.

Interesant este ca aceasta achizitie nu va schimba denumirea camioanelor produse in Brazilia, optindu-se pentru pastrarea brand-ului Volkswagen.

"Prin actualul sau program robust, focusat pe vehicule si modele pick-up, Volkswagen Commercial Vehicles isi va continua cursul de crestere profitabila si dezvoltare pe noi pieţe", a tinut sa sublinieze Stephan Schaller, purtator de cuvint al Consiliului de gestiune Volkswagen Commercial Vehicles , adaugand ca componenta de baza a acestui brand va fi semnificativ consolidata.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!