Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW a anuntat cel mai econom model din gama sa
15 IANUARIE 2009, 09:09
1,919
0
BMW a anuntat cel mai econom model din gama sa
De Ilie Toma
1
BMW a facut recent un anunt strategic important: lansarea celui mai econom BMW produs vreodata. Acesta este un BMW 116d, cu un consum record, de doar 3,66 litri la 100 km si emisii de CO2 de doar 118 g/km. Noul automobil rastoarna recordul obtinut pana acum in gama BMW de BMW 118d, care fusese declarata in 2008 si “Masina verde a anunului”.

Disponibil in versiune de caroserie atat cu 3, cat si cu 5 usi, noul BMW 116d este propulsat de un motor diesel in patru cilindri, cu o capacitate de 1995 cm cubi. Puterea maxima a motorul se cifreaza la 116 CP, iar cuplul maxim ajunge la 260 Nm, disponibil inca de la 1750 rpm. O valoare deloc neglijabila pentru un motor diesel econom! Si daca tot vorbim de un BMW, calitatile dinamice nu aveau cum sa fie seci: 10,2 secunde sunt necesare pana la prima suta de kilometri la ora! Viteza maxima este si mai impresionanta pentru o compacta economa: 201 km/h!

Mai nou, cu recenta lansare, BMW aspira si la o noua categorie de clienti: cei din mediul afacerilor, companii care ar putea achizitiona acest model premium pentru angajatii lor in scopuri de serviciu, beneficiind de costuri extrem de reduse de intretinere.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!