Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW X5 implineste 10 ani de la prima sa lansare
13 IANUARIE 2009, 22:34
2,096
0
BMW X5 implineste 10 ani de la prima sa lansare
De Ilie Toma
0
Acum 10 ani, la Salonul Auto din Detroit din 1999 isi facea aparitia primul Sport Activity Vehicle, cu numele de BMX X5. Acea lansare avea sa marcheze startul unei povesti de succes in istoria producatorului german, acesta dezvoltand astazi tocmai trei modele din seria X, iar al patrulea fiind in stadiu de elaborare (X1). Pe parcurusul a 10 ani, BMW a vandut cam 845 000 de unitati de X5, fapt care i-a asigurat modelului o pozitie cruciala in stategia bavarezilor.

Succesul lui X5 a s-a datorat combinarii a doua elemente esentiale pe un singur vehicul, combinatie care, la acea vreme nu era oferita de nici un alt model. In particular, aceasta combinatie inseamna ca germanii au hotarat sa ofere caracteristicile dinamice ale unui sedan BMW pe o masina cu capacitati de trecere sporite, care ar asigura si o mobilitate excelenta. Cu o caroserie ultra-rigida si o suspensie independenta, BMW X5 si-a castigat repede renumele in intreaga lume: de la doctorii germani cu salarii mari si dorinta de adrenalina naturala pana la mafiotii rusi, pentru care un X5 negru era lege...

Lansarea celei de-a doua generatii a lui X5, in toamna lui 2006, a preluat misiunea de a duce mai departe succesul modelului. Fiind si unul din cele mai sigure automobile din lume, si beneficiind si de o serie lunga de tehnologii de ultima ora, X5 are toate sansele sa atinga foarte curand bariera de 1 milion de unitati produse.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!