Prima pagină  »  Ştiri  »  Cadiillac Converj - un concept electric prezentat la Detroit
16 IANUARIE 2009, 06:36
1,994
0
Cadiillac Converj - un concept electric prezentat la Detroit
De Ion Efros
0
Cadillac Converj Concept se doreste a fi un argument revolutionar al celor de la General Motors, ca urmare dezvoltarii startegiei lor de mai de parte, prin motoarele cu propulsie electrica, intitulata Voltec.

Tehnologia permite acestui automobil sa se deplaseze cam 65 de km fara carburanti traditionali, cu posibilitatea de a extinde aceasta distanta la sute de km. Noul vehicul electric al Cadillac iese in evidenta printr-un nou stil al caroseriei sale, care arata evolutia temei de design traditionala a acestui brand - arta si stiinta. Mai mult decat un Cadillac al formelor, Converj tinde mai intai de toate, spre a fi o masina a realizarilor majore, prin materialele de inalta calitate, tehnologia si dinamica de condus, care-l definesc.

Masina este dotata cu un propulsor capabil sa genereze 16 kW/h, energie care este stocata intr-o baterie performanta, de forma unui “T”. Aceeasi baterie stocheaza energie electrica de la reteaua electrica urbana, atunci cand vehiculul este conectat la priza. Este nevoie de mai putin de trei ore pentru a fi reancarcata la 240 V sau de aproximativ opt ore la un dispozitiv de 120V.

Atunci cand bateria ramane fara energie, este inclus regimul “extended-range”, care inseamna ca incepe functionarea motorului pe bezina, care are rol aici de generator, si nicidecum de propulsor clasic. In oricare regim nu s-ar afla, Cadillac Converj este propulsat de electricitate. Motorul-generator pe benzina ii confera astfel soferului siguranta ca poate circula sute de kilometri fara a fi stresat de disponibilitatea prizelor electrice. In termeni de performanta, Converj isi va bucura de asemenea viitorii posesori: 160 km/h viteza maxima, o putere de 170 CP si un cuplu de 370 Nm. Aceste caracteristici ii dau conceptului o transpunere usoara in viata cotidiana, fapt care ar insemna sanse foarte mari ca sa existe si un model de productie numit Converj.

In exterior Converj se prezinta cu un profil agresiv, usor inclinat in fata, imagine intarita de jantele de 21 de inch in fata si 22 de inch la puntea din spate. Culoarea mata argintie in care este vopsit a fost botezata de designer-ii General Motors cu numele de “Reaction”.

In cateva cuvinte, acest model “prezinta cu lux de amanunte cum ar putea arata un Cadillac electric, iar pentru clentii marcilor de lux - o masina care are deopotriva un look solid si o propulsie pe baza de electricitate, pe distante de sute de kilometri, lipsiti fiind de orice griji”, a tinut sa precizeze Bob Lutz, Vicepresedinte in cadrul GM in diviziunea Dezvoltare Produse Globale.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!