Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford se orienteaza spre un viitor electric
13 IANUARIE 2009, 21:50
1,857
0
Ford se orienteaza spre un viitor electric
De Ilie Toma
0
Desi consecintele crizei financiare au afectat serios industria automobilistica mondiala, cei de la Ford nu dau semne de oboseala, cel putin prin entuziasmul afisat la Salonul Auto de la Detroit de sefii acestui important concern automobilistic.

Ford si-a marit prezenta pe piata SUA in ultimile trei luni, desi piata a cazut cu 36% in decembrie 2008. Allan Mullay, CEO in cadrul Ford, a apreciat anul care a trecut drept unul “destul de bun” sub privirile suspicioase ale jurnalistilor…

Multumirea celor de la Ford pare sa vina dinspre noul Taurus, lansat si bine intampinat la Detroit. Istoria lui Taurus incepe in anii ’80, inregistrand un succes absolut in casa in 1992, batand la vanzari concurenti precum Honda Accord si Toyota Camry si devenind cel mai vine vandut automobil din SUA. A doua generatie insa nu a fost tocmai una de succes, asfel incat, proiectul Taurus a fost suspendat dupa cativa ani.

Acum insa chiar si publicul pare sa manifeste un mare entuziasm pentru reinvierea lui Taurus. O fi si un patriotism american la mijloc? De multe ori anume patriotismul i-a ajutat pe americani sa depaseasca momentele dificile ale istoriei… Pe langa relansarea acestui model, oficialii Ford au mai anuntat un program extins de teste pentru Ford Fiesta, aparut si el in versiune renovata.

Si nu in ultimul rand, s-a remarcat mesajul “profund ecologic” al ovalului albastru: directorul din cadrul Ford a dezvaluit planurile de “electrificare” prin propulsoare hibrid si pe baterii electrice ale marcii americane, care, dupa spusele sale, va tinde sa devina “lider al tehnologiilor pe baza de baterii”.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!