Prima pagină  »  Ştiri  »  In sfarsit, multasteptatul Mini Convertible si-a facut aparitia
13 IANUARIE 2009, 22:59
1,921
0
In sfarsit, multasteptatul Mini Convertible si-a facut aparitia
De Ilie Toma
0
De ceva timp incoace cei de la Mini vorbesc foarte mult despre noul lor Mini Convertible, intr-atat de mult, incat modelul a devenit unul din cele mai asteptate ale acestui inceput de an. Acum, el a fost lansat la Salonul Auto de la Detroit. Pe langa versiunile obisnuite, a fost anuntata si versiunea Mini E, primul automobil electric premium, destinat utilizarii cotidiene.

Noul Mini Convertible promite sa duca mai departe valorile care i-au asigurat succesul predecesorului sau: un comportament dinamic in stil unic Mini, calitate, design original, dar si eficienta si functionalitate.

Un sistem inovativ de pliere a acoperisului permite acestuia sa fie ridicat sau coborat cu actionare electrica, la o viteza a vehiculului de pana la 30 km/h. Un "Openometru" inregistreaza timpul total petrecut cu acoperisul coborat, ca sa vezi!

Nici securitatea nu putea fi omisa: creierul electronic al masinii activeaza barele de protectie impotriva rasturnarii in cazul in care vehiculul nimereste intr-o astfel de situatie. Stabilitatea la drum va fi amplificata si de anvelopele run-flat, sistem de monitorizare a presiunii in anvelope, precum si de un sistem complicat de stabilizare dinamica.

In gama de motoare au fost incluse motoare pe benzina, de 1.6 litri. Versiunea aspirata normal produce 118 CP, in timp ce versiunea turbo, disponibila pe Mini Cooper S Convertible, ofera 172 CP. Cat priveste Mini E, acesta este echipat cu un motor electric de 204 CP, alimentat de la o baterie lithium-ion de inalta performanta. Aceasta permite modelului sa dispuna de o autonomie de peste 240 km. Puterea este transmisa rotilor din fata printr-o cutie de viteza helicala cu o singura treapta. Intreaga transmitere a puterii catre roti are loc in regim se silentiozitate absoluta si lipsa de oricare emisii!

Viteza dezvoltata de Mini E este limitata electronic la 150 km/h, iar accelerarea pana la 100 km/h se produce in 8,5 secunde. Cu o suspensie conceputa special pentru versiunea Mini E, dar si o distributie eficienta a greutatii, versiunea electrica a lui Mini Convertible reuseste si ea in mode excelent sa ofere feeling-ul irepetabil Mini.

Primele Mini Convertible vor ajunge in showroom-uri in luna martie a acestui an.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!