Prima pagină  »  Ştiri  »  Jaguar prezinta noile XKR si XFR
19 IANUARIE 2009, 00:41
1,960
0
Jaguar prezinta noile XKR si XFR
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Inceputul de an vine cu modele fierbinti de la Jaguar, pe care producatorul britanic le-a prezentat la Detroit saptamana trecuta. Sunt doua modele in concordanta deplina cu bogata traditie Jaguar in materie de performanta, senzatii superbe si rafinament.

XKR este versiunea sport a modelului XK si vine sa inlocuiasca precedentul XKR, in timp ce XFR va constitui varful de top al gamei XF, model care a reusit sa obtina peste 30 de premii intr-un singur an. Apropo, Jaguar XKR a fost testat de PiataAuto.md intr-un test superb in primavara lui 2008, iar impresiile acestuia inca par proaspete (testul poate fi accesat in arhiva testelor drive PiataAuto.md).

Noile lansate nu puteau sa nu ne lase cu gura cascata atunci cand isi prezinta datele tehnice: noul XFR se lauda cu un motor V8 supraalimentat de 510 cai-putere, cu care accelereaza pana la 100 km/h in doar 4.7 secunde. Cu acesti noi parametri, XFR devine cel mai puternic sedan sport creat vreodata de Jaguar.

Sub capota lui XKR a fost montat acelasi motor V8 supraalimentat, iar datorita dimensiunilor mai reduse, coupe-ul a castigat un avans de 0.1 secunde la accelerarea pana la prima suta de kilometri la ora, fata de fratele mai mare, XFR. Astfel, XKR are nevoie de doar 4.6 secunde pentru a atinge 100 km/h! Cuplul oferit este de asemenea impresionant: 625 Nm.

Pe langa partea tehnica, noile XFR si XKR dispun si de mici elemente de design, menite sa certifice apartenenta la rasa sportiva pura din care fac parte. Aceste elemente includ guri de esapament duble cromate, prize de aer in capota, o grila a radiatorului mai profilata, precum si un eleron mai accentuat.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!