Prima pagină  »  Ştiri  »  Noile Kia cee'd ISG (Idle Stop & Go) aduc o economie
26 IANUARIE 2009, 08:12
2,341
0
Noile Kia cee'd ISG (Idle Stop & Go) aduc o economie de 15% in consum
De Kia Motors Moldova
0
Kia Motors a anuntat de curand lansarea productiei in masa a 6 noi versiuni ale Kia cee'd ISG (Idle Stop & Go) la uzina din Slovacia. Primele livrari ale modelelor Kia cee'd ISG in showroom-urile europene, inclusiv si in cel din Chisinau, sunt planificate pentru urmatoarele doua luni.

Kia cee'd ISG (Idle Stop & Go) – dispune de un sistem inovativ, care opreste motorul, atunci cand automobilul se afla in regim de asteptare in mediul urban - spre exemplu la semafor sau in ambuteiaje. Atunci cand soferul preseaza din nou pedala acceleratiei, sistemul reporneste motorul pentru a pune imediat automobilul in miscare. Uimitor, dar aceasta metoda poate economisi pana la 15% de combustibil si poate reduce emisiile CO2 intr-o masura similara. In regim mixt, sistemul isi face simtita contributia in economia de carburant si emisiile de CO2 cu cca 6%.

Desigur, o piesa cruciala pentru functionarea unui astfel de sistem trebuie sa fie un startor diferit de cele conventionale. In cazul lui Kia cee'd, il putem numi chiar un startor inteligent, care este conectat cu o unitate centrala de dirijare a motorului, reinnoita si ea (ECU). Aceasta din urma monitorizeaza in permanenta functionarea motorului. In caz de oprire a automobilului, spre exemplu, la semafor, unitatea centrala primeste date de la mai multe sisteme ale automobilului (inclusiv vitezometru) si poate decide oprirea motorului. Generatorul inteligent de sub capota noului model sporeste capacitatea bateriei electrice in momentele de acceleratie, iar in momentele de franare o incarca. In cazul in care nivelul bateriei scade sub 75% fata de cel maxim, sistemul deconecteaza programul "Idle Stop & Go".

Mai mult ca atat, la un automobil care se afla in regim de asteptare cu motorul oprit, odata cu presarea pedalei de ambreiaj, motorul reporneste, economisind astfel timpul pretios pentru demarare: motorul este deja in functiune pana la cuplarea treptei de viteza!

Noile Kia cee'd ISG sunt echipate cu o cutie de viteze de generatie noua, principalul avantaj al careia este greutatea redusa. Avantajul de kilograme este compensat insa de echipamentele suplimentare montate pentru functionarea sistemului ISG. Noua transmisie este cu 5 kg mai usoara decat precedenta generatie si dispune de un mecanism nou de schimbare a treptelor.

"Lansarea in productie a noilor versiuni Kia cee'd vine in corespundere deplina cu planurile stategice ale companiei noastre. Cu fiecare an planificam sa investim mai mult pentru dezvoltarea noilor tehnologii ecologice, unitati hibride sau metode noi de propulsie" - a remarcat vice-presedintele executiv al operatiunilor globale Kia Motors, Hyoung Keun-Li.



* in regim mixt, date oficiale
** date conform testelor Kia Motors


Distribuitor oficial KIA Motors in Republica Moldova:
"ALVIM-AUTO" SRL
Bd. Decebal 139, Chisinau,
Tel: 888 181
Fax: 888-180
www.kia.md
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!