Prima pagină  »  Ştiri  »  Primul sportcar electric Mitsubishi va fi prezentat la Geneva
27 IANUARIE 2009, 09:40
1,897
0
Primul sportcar electric Mitsubishi va fi prezentat la Geneva
De Ilie Toma
0
Se zice ca ideea unui automobil sport, propulsat pe baza de electricitate, nu este noua. Sunt studii care spun ca o astfel de idee exista inca in 1899, cand un prototip numit "La Jamais Contente" ("Niciodata satisfacut"), propulsat de un motor electric, a trecut de limita de 100 km/h... De ce timp de peste 100 de ani nu am ajuns sa nu mai utilizam petrolul, nu putem explica, insa, cu siguranta lucrurile se misca azi foarte rapid in directia inlocuirii combustibililor traditionali.

Mitsubishi este unul din producatorii care au hotarat sa actioneze din timp, pentru a fi printre cei care aduc, produc, si contribuie la schimbare. Dupa prezentarea in toamna anului trecut a unui concept de automobil electric de oras, acum a venit randul si unui sportcar electric. Acesta poarta numele de Mitsubishi i MiEV Sport Air Concept, si va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Geneva in primele zile ale lunii martie.

Desi japonezii sunt cam zgarciti la mai multe detalii deocamdata, ei au destainuit totusi un element important: sportcarul va avea acoperis pliabil, deci vom avea o decapotabila de fapt. Este totusi neclar cum va avea loc procedeul de pliere, sau poate detasare (?) a acoperisului, pentru ca din imagini se poate observa ca pe acoperis au fost montate elemente fotosenzitive, care probabil vor capta energia solara. Elemente similare pot fi observate si pe partea frontala a masinii. Japonezii au mai destainuit si faptul ca masina va dispune nu de unul, ci de cateva motoare electrice, iar bateria va fi pozitionata intre cele doua osii, fapt care va contribui la obtinerea unui centru de greutate coborat al sportcar-ului.

Ramane sa asteptam mai multe detalii captivante de la producatorul japonez. PiataAuto.md va va informa despre acestea pe masura ce vor fi anuntate de Mitsubishi Motors.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!