Prima pagină  »  Ştiri  »  Renumitul motor Bentley de 6.75 litri implineste 50 de ani
20 IANUARIE 2009, 20:57
2,321
0
Renumitul motor Bentley de 6.75 litri implineste 50 de ani
De Ilie Toma
0
Probabil, in lume nu exista alt motor, care sa fi rezistat in productie 50 de ani si sa continuie si astazi sa impresioneze prin performante coplesitoare! Anume in 1959 a fost introdus pentru prima data in productie, la fabrica din Crewe a celor de la Bentley, renumitul motor V8 de 6.75 litri. Iar modelul care a beneficiat primul de acest motor a fost legendarul Bentley S2 Continental.

Construit manual, motorul V8 al celor de la Bentley este cu siguranta un exemplu de perfectiune tehnica si pasiune, fiind gandit acum 50 de ani de inginerii britanici, si dezvoltat ulterior de generatii intregi de ingineri. Si astazi motorul pastreaza constructia originala, desi in timp performanta lui a crescut cu peste 150%, in principal datorita introducerii injectiei directe de combustibil sau a turbocompresoarelor. Astazi, motorul echipeaza modele precum Brooklands, Arnage sau Azure din gama Bentley.

Pe coupe-ul Brooklands, care urmeaza a fi produs incepand cu acest an, motorul va avea o putere de 537 CP si un cuplu incredibil de 1050 Nm. Cu acest motor coupe-ul de lux accelereaza pana la prima suta in 5 secunde. Brooklands este un model foarte special al celor de la Bentley, fiind produs intr-un numar limitat prestabilit de unitati. Toate automobilele au fost vandute inca inainte de lansarea productiei propriu-zise a modelului! Nu e de mirare ca Brooklands este deja considerat un model de colectie...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!