Prima pagină  »  Ştiri  »  Revenirea roadster-ului compact Volkswagen - premiera mondiala a Concept BlueSport
14 IANUARIE 2009, 00:03
1,852
0
Revenirea roadster-ului compact Volkswagen - premiera mondiala a Concept BlueSport
De Ion Efros
0
Distractie maxima si consum minim la trafic: aceasta este deviza prin care Volkswagen a inceput sezonul 2009, prezentand decapotabila cu doua locuri Concept BlueSport, in cadrul Salonului International de la Detroit. Oficialii Volkswagen o caracterizeaza in detaliu: conceptul beneficiaza de un motor diesel ecologic de 180 CP cu o eficienta caracteristica semnaturii Volkswagen.

Un automobil pe care designerul Walter de Siva il percepe ca fiind “o simbioza dintre tehnologia inalta si atemporalul design Volkswagen, care dau nastere unei masini sport cu adevarat exceptionale”. Primul lucru care iti sare in ochi, pe langa celelate gadget-uri, este ecranul digital, perfect asortat scaunelor imbracate in piele, sugerand confort si optiuni diferite pentru pasager si sofer.

Masina masoara 3.99 metri lungime, si are si un motor TDI pe masura, care dezvolta 180 CP, cuplat cu o cutie de viteze in sase trepte. Tractiunea se efectueaza pe rotile din spate. Timpul necesar de la 0 la 100 km/h este de doar 6.6 secunde, la o viteza maxima suprinde cu valoarea de 226 km/h.

Acest roadster consuma doar 4.3 litri la 100 de km. Modelul dispune de sisteme importante, menite sa eficientizeze consumul: un sistem START/STOP al motorului, care opreste propulsorul atunci cand automobilul stationeaza in ambuteiaje, si un sistem ingenios de regenerale a energiei. Aceste doua tehnologii aduc o economie suplimentara de cca 0.2 litri de combustibil la fiecare 100 km parcursi in oras.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!