Prima pagină  »  Ştiri  »  Seful General Motors avertizeaza: Saab ar putea fi inchisa
19 IANUARIE 2009, 00:02
1,802
0
Seful General Motors avertizeaza: Saab ar putea fi inchisa
De Ilie Toma
0
Seful General Motors, Rick Wagoner, a avertizat de curand presa si investitorii ca subsidiara Saab din cadrul General Motors ar putea fi inchisa in scurt timp daca nu va fi gasit un cumparator. Wagoner a declarat: „Suntem dispusi sa luam in consideratie toate optiunile. Am avut de asemenea reactii de interes din partea unor potentiali cumparatori, si trebuie sa luam o decizie in privinta Saab cat de curand posibil”.

Remarca vice-presedintelui General Motors, Bob Lutz, a fost una si mai usturatoare: „Saab este un lux pe care nu ni-l mai putem permite”.

Decizia de vanzare a Saab ar putea fi o parte componenta a planului de restructurare al General Motors, care urmeaza a fi prezentat guvernului american pana la 31 martie, pentru obtinerea finantarii multasteptate, in valoare de circa 20 miliarde de dolari. Se asteapta ca suma sa fie livrata din cele 700 miliarde de dolari din planul de salvare aprobat asta-toamna in SUA.

Saab este o marca de origine suedeza, cu o bogata traditie. Fondata in 1937 ca fabrica de producere a avioanelor militare in Trollhattan, Suedia, din 1949 sunt produse primele automobile de serie, chiar din start fiind prezenta tenta de lux a modelelor suedeze. Din anul 2000, Saab este preluata de grupul american General Motors. Saab nu a reusit sa inregistreze profit in nici unul din ultimii 20 ani.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!