Prima pagină  »  Ştiri  »  Spark - o scanteie care va ilumina Geneva
12 IANUARIE 2009, 20:36
1,935
0
Spark - o scanteie care va ilumina Geneva
De Ilie Toma
1
Este numit Spark si are misiunea de a aduce o lumina puternica marcii Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a acestui an. Acolo isi va face debutul noul exemplar global al clasei mini de la Chevrolet.

Prima imagine a viitorului model a fost dezvaluita la Detroit in aceste zile de Troy Clarke, Presedinte General Motors in regiunea Ameriicii de Nord, care a tinut sa precizeze ca modelul va fi disponibil si pe piata nord-americana, pe langa cea a Europei. "Decizia de a oferi noul Spark si pietii americane reprezenta un exemplu elocvent al atasamentului nostru fata de tendinta de a produce masini mai econome si de a ocupa o pozitie de lider in industria auto la capitolul eficienta".

Echipat cu cinci usi, Spark va atrage privirile prin prospetime, exterior tineresc si un design interior reflectat prin selectia atenta a materialelor si culorilor.

Dezvoltat in mare masura de catre inginerii europeni, Spark va intra in productie in Korea in ultimul trimestru al anului 2009, urmand a fi comercializat in Europa din 2010, iar in SUA din 2011.

Un alt model Chevrolet - Orlando - vazut pentru prima data in cadrul Salonului Auto de la Paris in 2008, va fi pus in productie incepand cu 2010. Acest MPV in sapte locuri, cu trasaturi estetice de SUV, va fi destinat de asemenea pietelor cheie, inclusiv Europa si SUA.

Prin aceste doua modele Chevrolet "se va adresa unui larg segment de clienti care mizeaza pe eficienta de consum, functionalitate si design, combinate cu un cost excelent", precizeaza Wayne Brannon, Director Executiv in cadrul Chevrolet Europa.

De retinut ca in 2008 diviziunea europeana Chevrolet a comercializat 500.000 de unitati doar pe piata batranului continent. In 2009 se mizeaza pe o consolidare continua a marcii, mai ales ca sunt programate lansari importante de modele, precum sedanul Cruz, care urmeaza a fi disponibil in showroom-urile europene catre sfarsitul acestui an.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!