Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota - cel mai mare producator din lume
26 IANUARIE 2009, 08:46
2,194
0
Toyota - cel mai mare producator din lume
De Centrul Toyota Chisinau ''Continent''
0
Conform rezultatelor anului 2008, grupul american General Motors si-a pierdut pozitia de cel mai mare producator mondial de automobile, dupa ce a detinut acest titlu timp de 77 de ani consecutiv. Prima pozitie a fost ocupata de Toyota, companie care a vandut in 2008 cca 8 milioane 972 mii automobile, in timp ce General Motors - doar 8,35 milioane.

Amintim ca la inceputul lui 2008 existau deja dispute intre Toyota si GM cu privire la pozitia de lider, insa atunci s-a demonstrat ca GM vanduse cu doar 3000 de automobile mai mult decat Toyota. Din cauza crizei globale, in 2008 situatia s-a agravat, iar General Motors a vandut cu 11% mai putin, in timp ce pentru Toyota scaderile au constituit 4%.

Trebuie insa sa mentionam ca cifra de 8,972 milioane, anuntata de Toyota, cuprinde toate marcile grupului, la fel ca si in cazul GM. In raportul japonezilor se includ marci precum Toyota, Lexus, Daihatsu, sau camioanele Jino Motors, in timp ce in raportul americanilor sunt incluse marci precum Chevrolet, GMC, Opel, Vauxall, Saturn, Daewoo, Buick, Cadillac, Hummer, Pontiac, Saab, Holden.

Prin urmare, statisticile actuale numai lasa loc de indoiala - Toyota a devenit cu adevarat cel mai mare producator din lume.



Dealer oficial Toyota in Republica Moldova:
Centrul Toyota Chisinau "Continent"
str. Arborilor, 17/1, (Viaduc Centru-Botanica)
Telefon informatii: 739-535
www.toyota.md
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!