Prima pagină  »  Ştiri  »  A fost prezentat noul Mercedes-Benz E Class Coupe
20 FEBRUARIE 2009, 15:27
2,013
0
A fost prezentat noul Mercedes-Benz E Class Coupe
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
Sunt sigur ca majoritatea isi aduc aminte de E Class Coupe (W124) din anii ’90, o masina frumoasa pentru timpul dat, caracterizata de sportivitate si incredere. Iata ca dupa o pauza mai mare de un deceniu, la salonul auto de la Geneva va fi prezentat publicului larg fascinantul si eficientul Mercedes-Benz E Class Coupe, cel care deriva din noul E Class prezentat cu doar 2 luni in urma.

Noul model este unul foarte atragator si caracteristic constructorului german. Fiind in pas cu tendintele companiei, este reprezentat de un design modern, care va atrage cu siguranta multe priviri in strada.

Din start acest nou model ne este prezentat ca cel mai aerodinamic automobil de serie produs vreodata cu un coeficient de doar 0.24 Cd. Datorita acestui factor si a celor 2 noi motoare cu 4 cilindri, noul E Class Coupe ofera o scadere a consumului cu pana la 17 %, in timp ce puterea creste considerabil. In dotarea standart a noului E Class este inclus sistemul Agility Control, care va permite suspensiilor sa se adapteze automat conditiilor de drum. Acest sistem asigura o manevrabilitate sporita cu maximum confort, tradusa intr-o placer sporita a condusului.

Noul Coupe va fi dotat cu toate inovatiile tehnologice prezente la noul E Class, dar totusi, va avea si sisteme specifice, ca de exemplu Dynamic Driving, care va permite conducatorului sa modifice setarile suspensiei printr-o simpla apasare de buton. Sistemele Adaptive Main Beam Assist si Automatic Emergency Braking la fel vor fi in dotare.
E Class Coupe va avea disponibile 5 de motoare - 2 diesel si 3 pe benzina. Cele 2 motoare diesel - unul cu 4 cilindri si un altul V6 - sunt bazate pe tehnologia common-rail, fiind aspirate de un sistem turbo ce lucreaza atat la turatii mici, cat si la turatii mari. Gama motoarelor pe benzina dispune de 2 motoare noi pe 4 cilindri, cu injectie directa, cuplate la o cutie automata cu 5 rapoarte. Varful il detine motorul V8 de 5 litri ce ofera senzatiile caracteristice unui sport car.

Design-ul noului E Class Coupe este caracterizat de elementele stilistice ce ii redau identitate unui Mercedes, ccum ar fi ferestrele laterale, ce nu sunt despartite de montanti si fiind retractabile in totalitate. Un alt element este grila radiatorului, care pe centru este dominata de semnul in forma de stea a modelelor Mercedes.

Chiar daca provine de la E Class Sedan, modelul Coupe dispune si de caracteristici dinstinctive importante. Silueta ascutita, sub forma de sageata, a partii frontale, pornita de la bara de protectie, continuata de grila radiatorului pana la partea din spate, ii redau acestuia o alura sportiva bine meritata.

Confortul in modele Mercedes intotdeauna a fost unul din principalele calitati forte ale marcii. Nici la noul E Class Coupe nu s-a omis aceasta latura. Unul din punctele importante este spatiul interior mare, acesta se datoreaza cresterii dimensiunilor in lungime si latime cu 46 mm. Pana si cotierele au fost marite cu 49 mm, in comparatie cu modelul sedan. Sigur, confortul intr-un vehicul este generat si de scaune excelente, care au fost special concepute pentru acest model. Design-ul si tehnologia acestora releva sportivitatea modelului Coupe. In dotarea standart, scaunele pot fi ajustate electric pe inaltime si adancime, fiind prevazuta si posibilitatea accesului usor pentru pasagerii din spate, gratie tehnologie Easy-Entry. La toate acestea se adauga si optiunea reglarii scaunelor fata in 4 pozitii in regiunea lombara, pentru un confort suprem. Scaunele din piele caracterizate, prin lux si sportivitate, sunt prezente in dotarea standart, iar ventilarea acestora este disponibila ca optiune. Pentru pasagerii spate sunt disponibile scaune individuale pentru fiecare in parte, fiind disponibile doar doua locuri, asa cum ii sade bine unui Coupe adevarat.

Sistemul operational este preluat de la S Class, oferind conducatorului un volan cu comenzi multi-functionale, iar pe centru, langa cotiera fata, este amplasat comod controlorul comenzilor ecranului color, amplasat pe consola centrala. Mai jos, sunt amplasate butoanele de actionare a altor functii (telefon, sistem climatizare, reglajele temperaturii scaunelor s.a)

Siguranta in noul Mercedes Benz E Class Coupe este asigurata e cele 7 airbag-uri oferite standart, plus airbag-uri pentru regiunea picioarelor si pentru regiunea ferestrelor laterale, centuri pretensionate cu forta limitata la toate scaunele, precum si tetiere auto-actionabile in cazul unui impact pentru locurile fata. Coupe-ul ofera cea mai sigura pregatire in cazul unui impact in clasa sa, facandu-l unul din cele mai sigure din lume. Pasagerii mai sunt asigurati si de barele de metal dure plasate in lateral.

Vanzarile noului Mercedes Benz E Class Coupe vor incepe in iunie, iar preturile de pornire vor fi anuntate in curand.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!