Prima pagină  »  Ştiri  »  Mitsubishi Lancer la 7800 km: lucrurile vazute dintr-o alta dimensiune
25 FEBRUARIE 2009, 00:01
2,162
0
Mitsubishi Lancer la 7800 km: lucrurile vazute dintr-o alta dimensiune
De Ilie Toma
0
Se pare ca, dupa o perioada in care nu prea reuseam sa ma inteleg in mod constant cu Lancer-ul nostru, acum am ajuns sa ne intelegem foarte bine. Am invatat sa ne respectam reciproc mai mult si parca timpul, dar si kilometrii parcursi, ne-au apropiat ceva mai mult!

Nu stiu ce-o fi la mijloc, dar am inceput sa gasesc in Lancer X tot mai multe aspecte placute si pozitive. In primul rand, am redus cu o zecime de bar presiunea in anvelope, fapt care a avut implicatii majore asupra confortului in oras. Se apropie primavara, iar in aceasta perioada drumurile Chisinaului sunt cele mai “cariate”. Este o masura de protectie a suspensiei daca vreti, pentru ca, desi e noua si functioneaza perfect, as vrea sa o am in aceeasi stare inca mult timp. Faptul ca presiunea rotilor este mentinuta de azot, si nu de aer atmosferic, ajuta de asemenea la obtinerea unui confort sporit in oras.

Este impresionant, dar m-am pomenit la un moment dat ca Lancer chiar are un comportament confortabil si lin la rulare, in timp ce manevrabilitatea a ramas la fel de excelenta! Ce altceva ti-ai mai putea dori atunci de la un automobil?

Sunt nevoit uneori sa-mi amintesc de portbagajul cam mic al lui Lancer, atunci cand vreau sa mai pun cate ceva in el, dar in acele momente imi zic ca am un motiv un plus sa muncim mai mult pentru achizitionarea unui al doilea automobil al redactiei. Uite acolo o sa alegem un portbagaj mare, un ampatament mare, si tot ce o sa mai putem…

Acum insa il avem in fata pe Lancer X – o sageata japoneza care are o filosofie aparte, si care, cu cat ajungi sa o cunosti mai mult, cu atat ii intelegi mai bine filosofia. Iar atunci cand isi scoate sabia din teaca (a se citi “cand motorul urca la turatii pe peste 3500 rpm”), japonezul nostru nevine un samurai de neinvins. De pe la 2000 rpm motorul este foarte prompt in reactiile pe care le ofera, deci exista intotdeauna cuplu suficient pentru o acceleratie mai brusca.

Probleme? Defecte? Vizite pe la service? Japonezii nu stiu ce inseamna asta! Nu, sunt mandru sa o spun: cel putin deocamdata, nu am avut parte de nici un defect de fabricatie, de nici o functionare gresita a vreunui sistem, de nici o defectiune survenita in exploatare! Abia cand vom implini 10 mii km parcursi, vom merge in mod planificat la service! Pana atunci, ne bucuram de viata, de personalitatea puternica a lui Lancer X si de un condus dinamic si placut!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!