Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala pentru Porsche 911 GT3 si Cayenne Diesel
20 FEBRUARIE 2009, 14:25
2,234
0
Premiera mondiala pentru Porsche 911 GT3 si Cayenne Diesel
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
La Salonul Auto de la Geneva, Porsche va prezenta in premiera mondiala modelul 911 GT3 si Cayenne diesel. Prezentate pentru prima oara publicului larg, aceste modele vor evidentia particularitatile gamei de modele Porsche in continuare: performanta dinamica si un consum redus.

Noul GT3 este mai puternic, mai rapid si mai dinamic decat predecesorul sau, imbunatatindu-si astfel calitatile. Puterea maxima a motorului cu 6 cilindri este deja de 435 cai putere, cu 20 de cai putere mai mult decat la modelul precedent, propulsand astfel Porsche GT3 in doar 4.1 secunde pana la 100 km/h, cu posibilitatea de a obtine o viteza maxima impresionanta de 312 km/h.

Reducand aproape cu jumatate rezistenta aerodinamica si sporind forta de apasare asupra masinii, inginerii Porsche au reusit sa-i asigure lui 911 GT3 o manevrabilitate formidabila chiar si la viteze foarte mari.

Al doilea model nou lansat de Porsche la Geneva va fi Cayenne diesel, care este cu adevarat o premiera absoluta a producatorului german, cunoscut pentru masinile sale sportive pe benzina. Combinarea stilului dinamic al SUV-ului cu economicul motor diesel chiar si la turatii mari, ii ofera acestuia avantaje semnificative la distante lungi. La toate acestea se adauga faima pe care o are Cayenne peste tot in lume, adusa de dinamica acestuia, sau de calitatile sale sporite de securitate a pasagerilor si de parcurgere a drumurilor off-road.

La exterior, Cayenne diesel nu a suportat schimbari radicale fata de cel propulsat de modelele pe benzina, singurul lucru ce le va deosebi este ecusonul diesel din spatele masinii.

Modelul diesel va dispune de un propulsor V6 de 3.0 litri, ce va dezvolta 240 cai putere, suficienti de a ajunge la un maximum de 214 km/h. Impresionant este cuplul maxim de 550 Nm la doar 2000 rpm, in timp ce accelerarea 0-100 km/h dureaza doar 8.3 secunde.

Motorul diesel este cuplat la o cutie de viteze Tiptronic S, oferita standart. Consumul este de asemenea remarcabil, mai ales ca vorbim despre un Porsche: doar 9.3 litri la 100 km, permitandu-i lui Cayenne diesel sa parcurga o distanta de 1000 km cu un rezervor plin!

Interesante totusi vor fi parerile criticilor... care, cu ocazia lansarii modelului diesel, s-au impartit in doua tabere, pro si contra acestuia. Dar, pana la urma, va conta doar opinia publicului ce va fi exprimata prin numarul de masini vandute. Succes Porsche!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!