Prima pagină  »  Ştiri  »  AIRPod - prietenul cel mai bun al mediului inconjurator este prezentat
4 MARTIE 2009, 16:54
1,076
0
AIRPod - prietenul cel mai bun al mediului inconjurator este prezentat la Geneva
De Redactia PiataAuto.md
0
Acest vehicul ciudat, prezentat la Geneva, nu are drept scop trecerea cu brio a testelor de siguranta, dar are o misiune mult mai grea... ea fiind o alta abordare a problemei ecologice, cea de a dezvolta vehicule cu zero emisii, dar care nu lucreaza pe baza de energie electrica!

Secretul este ascuns in numele sau, MDI AIRPod. Ciudatul din imagine ruleaza pe baza aerului comprimat! Acesta este un micut automobil cu doua locuri, cu doar 3 roti si cu o greutate de 220 kg. In schimb, are o autonomie de 180-220 km, si dezvolta o viteza maxima de aproximativ 60 km/h... iar alimentarea deplina a rezervorului de aer comprimat al lui AIRPod, produs din fibra de carbon, dureaza doar 90 de secunde.

MDI - Moteur Development International, sau cei care au dezvoltat acest concept revolutionar, considera ca tehnologiile pe care le inglobeaza merita neaparat dezvoltate, tocmai de asta au mai adus un al doilea proiect al companiei - un mic vehicul cu doua locuri, decapotabil, dar de aceasta data cu patru roti. Acesta din urma mai dispune si de un motor pe benzina, imbinand astfel o tehnologie hybrid aer-benzina, ce permite o autonomie totala de 900 km, dintre care 100 km cu zero emisii de CO2.

Alte proiecte sunt in stagiul de elaborare, cum ar fi un mini-MPV cu 6 locuri numit CityFlowAir – un model atractiv pentru pietele emergente, datorita modului mai practic de utilizare a acestei tehnologii, caracterizata de costurile mici de productie, care, la randul lor deriva din "simplitatea" "propulsorului".

Tehnologia este protejata de 50 de patente internationale, iar compania MDI spera ca aceasta sa fie preluata de catre vreun producator auto in viitorul apropiat, inventatorii fiind dispusi sa o cedeze chiar si pentru o suma de doar 6000 euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!