Prima pagină  »  Ştiri  »  Al 500-lea camion hybrid vandut in Japonia de Daimler
10 MARTIE 2009, 18:04
1,078
0
Al 500-lea camion hybrid vandut in Japonia de Daimler
De Redactia PiataAuto.md
0
In multe stiri postate de PiataAuto.md, mentionam de nenumarate ori despre autoturismele hybrid ale constructorilor de automobile. Dar iata ca a venit timpul sa mentionam aceste tehnologii si in raport cu automobilele comerciale. Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, o subdiviziune a germanilor de la Daimler AG, este unul din liderii pietii asiatice in domeniul vehiculelor comerciale, iar in prezent acestia au peste 500 de vehicule hybrid vandute in Japonia.

Modelul Mitsubishi Fuso Canter Eco Hybrid foloseste o tehnologie ce combina propulsoarul diesel cu cel electric, dar in acelasi timp dispune si de sistemul Stop & Go, care, in tandem cu unitatea hibrida, fac din acest camion unu si mai econom si mai putin poluant pentru mediul inconjurator.

In prezent, aceste vehicul comercial este testat si in Europa. Zece astfel de vehicule au fost impartite unor clienti in Londra, pentru a fi folosite in conditii normale pentru vehiculele comerciale. Testul, care va dura trei ani, este menit nu numai sa arate noi dezvaluiri despre utilizarea acestor vehicule comerciale de 7.5 tone, dar si sa demonstreze eficienta motorului hybrid diesel-electric. Pentru teste, automobilele au fost adaptate conditiilor europene EURO 4 in materie de emisii CO2.

Camioanele Fuso Canter sunt echipate cu un sistem nou de monitorizare, care va colecta datele primite de la sistemul hybrid al unitatii propulsie diesel-electrice. Mentinerea intr-o conditie tehnica buna este asigurata de doua centre service Mercedes Benz din zona metropolitana a Londrei.

Daimler AG este liderul global in vinzarea automobilelor comerciale cu tehnologie hybrid. In jur de 1.700 de autobuze hybrid au fost deja procurate in SUA si Canada, iar 1.100 asteapta sa fie livrate. Camionul hybrid Freightliner deja a ajuns la un numar de 200 vehicule vandute, iar in urmatorii patru ani vor mai fi realizate 1.500 de astfel de camioane.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!