Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi lanseaza un adevarat pradator - Audi TT RS
4 MARTIE 2009, 10:18
1,113
0
Audi lanseaza un adevarat pradator - Audi TT RS
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
Saptamana trecuta PiataAuto.md a anuntat viitoarea prezentare la Salonul Auto de la Geneva a noului model Audi TT RS. Uite ca in aceste zile producatorul german ne dezvaluie detaliile acestui sport coupe fascinant. Audi TT RS va fi disponibil in doua variante: coupe si roadster.

Cu doar 4.20 metri lungime, Audi RS TT troneaza in segmentul compact sport car, si poate fi deosebit cu usurinta de fratii sai mai mici din gama TT prin cele doua litere magice RS, amplasate pe grila radiatorului si in partea spate. Nu doar simpla prezenta a acestora denota faptul ca privim un adevarat sport car, dar si spoilerul fata, in tandem cu imensele guri de racire de culoare neagra, care iti inspira instantaneu frica de senzatiile pe care ti le poate oferi. Partea laterala este accentuata de jantele mari si oglinzile cromate, specifice modelelor RS. Iar in spate, Audi RS este dotat standart cu un spoiler imens, ce creaza impresia ca ar putea servi drept pista de aterizare pentru avioanele de lupta. Totusi, optional va fi disponibil si un spoiler ce poate fi extins sau retractat prin actionare electrica. Audi va oferi TT RS in 8 culori, in timp ce la versiunea Roadster, soft top-ul poate fi negru sau gri.

Dupa cum am mentionat anterior, acesta va fi propulsat de un motor turboaspirat de 2.5 litri cu 5 cilindri, numit de Audi si TSFI, care combina avantajele prezentei unui turbocharger eficient, si a injectiei directe FSI. Chiar daca caroseria este preluata de la TT, greutatea mai redusa a noului model TT RS are un cuvant greu de spus la capacitatile tehnice - acesta cantareste doar 1450 kg - cu aproximativ 300 kg mai putin decat versiunea TT S. Motorul TFSI va genera uimitorii 340 cai-putere, care vor propulsa acest bolid in doar 4.6 secunde pana la 100 km/h in cazul versiunii Coupe si in 4.7 secunde pentru versiunea Roadster. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h, dar, optional Audi o poate mari pana la 280 km/h. Aceste date vor intinde cu siguranta pielea pe fata pasagerilor dintr-un Audi TT RS, dornici de senzatii tari. Dar sa nu uitam de cuplul maxim de 450 Nm al motorului, ce poate fi obtinut la o turatie intre 1600 si 5300 rpm, ceea ce denota faptul ca Audi TT RS nu va avea nici o problema in cazul depasirilor.

La fel ca Audi RS4 si Audi RS6, noul Audi TT RS va dispune de tractiunea integrala Quattro, ceea ce ii asigura o aderenta uimitoare, stabilitate superba si o dinamica fascinanta. Aceasta, impreuna cu propulsorul puternic si cutia de viteze manuala cu 6 rapoarte vor face ca fiecare kilometru sa fie cu totul special pentru conducatorul acestei masini.

Versiunea cea mai sportiva a gamei TT, RS va fi dotata cu jante de 18 inch, care, in momentele de franare, vor fi ajutate de imensele discuri ventilate ce vor avea inscriptionate frumosul logo RS. Pentru soferii ceva mai neinfricati va fi posibila deconectarea sistemului ESP, astfel acesta ramanand unu la unu cu cei 340 cai-putere, care il vor face fara indoiala sa transpire.

Cat priveste interiorul, acesta continua liniile sport din exterior. Volanul multi-functional este plat in partea de jos si este invelit cu piele. Intreg interiorul este de culoare neagra iar scaunele tapitate din piele servesc drept adapost logo-ului RS. Ca dotare standart, este disponibil sistemul automat de climatizare, sistemul audio, iar pentru Roadster soft top-ul electric retractabil si deflectorul electric pentru prizele de aer. Optional sunt oferite jante stilate de 18, 19, 20 de inch, sistem de navigare, precum si un sistem multimedia de ultima generatie.

Audi TT RS este unul din adevaratele sport car-uri europene, care vine pe piata cu design agresiv si stilat, atat de specific acestor modele. Un design ce va infricosa soferul care il va vedea in oglina retrovitzoare, facand impresia unui pradator flamand. Partea buna este ca imaginea lui TT RS nu se va retine prea mult in oglina retrovizoare in doar cateva clipe il veti urmari cum dispare rapid in fata Dvs..

Vanzarile noului supercar din Ingolstadt vor porni in martie, urmand ca primele livrari sa fie facute clientilor in vara.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!