Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi sarbatoreste 100 Ani de istorie - 100 Ani de calitate
9 MARTIE 2009, 10:51
1,455
0
Audi sarbatoreste 100 Ani de istorie - 100 Ani de calitate germana
De Redactia PiataAuto.md
0
Muzeul Audi Forum din Ingolstadt a organizat o nemaivazuta petrecere cu prezenta celor mai vechi si originale modele Audi, care vor celebra impreuna 100 de ani de istorie Audi. Pentru acest eveniment, ce are loc sub sloganul “De la Horch la Audi – Istoria perfectiunii are un nume nou” au fost colectate de pe intregul batranul continent cele mai rare modele Audi. Deci, de la 11 Martie pana la 16 Iulie vizitatorii muzeului vor putea admira 13 dintre “batranele” splendide nascute inainte de al Doilea Razboi Mondial. Aici va fi prezent si primul model ce a vazut lumina zilei cu numele Audi, un vehicul ce vine tocmai din 1911, numit Audi Type A, precum si premiera mondiala din 1935, de curind reconstruita, numita Audi 225 Special Roadster. Ambele modele mentionate mai sus, cat si altele la fel de ilustre, vor fi prezente doar aici, fiind singurile exemplare in lume!

Nasterea brand-ului cu patru inele a avut loc in cateva etape, dar toate erau strans legate de numele lui August Horch, care, impreuna cu cativa asociati a intemeiat la sfarsitul secolului XIX compania de automobile Horch & Cie. Aceasta companie nu a activat mult timp, din cauza disputelor dintre asociati, astfel August Horch a intemeiat o alta companie, dar, dat fiind faptul ca acesta nu mai putea utiliza numele, el a ales echivalentul latin a cuvantului german Horch (in traducere - Asculta !), care in viitor avea sa devina Audi. Numele i-a fost sugerat lui August Horch de catre fiul acestuia, care, la momentul dat era student ce invata si limba latina. Producerea de automobile a inceput la o scara mica, dar in totalitate dupa principiul de baza a lui Horch - “construim doar masini bune si de calitate inalta”. In foarte scurt timp, acesta a reusit sa devina un brand de automobile extrem de cunoscut in Germania, care obtinea mari succese chiar de la inceputurile sale si in competitiile de raliuri. In special, cele patru victorii consecutive obtinute la Raliul Alpin Austriac intre anii 1911 si 1914 au facut numele Audi cunoscut in intreaga lume.

Cele patru inele, atat de bine cunoscute noua in prezent, simbolizeaza brand-urile Audi, DKW, Horch, si Wanderer, care au format impreuna Auto Union in 1932. Apoi Auto Union a fuzionat cu NSU in anul 1969 ca impreuna sa obtina succese semnificative in dezvoltarea automobilelor. In anul 1985 Audi AG a fost format din Audi NSU Auto Union AG.

Deci, daca va veti afla in perioada 11 Martie – 16 Iulie in Germania, ati face bine sa vizitati Muzeul Audi Forum din Ingolstadt, care la sigur Va va lasa o impresie foarte buna, una la care s-a lucrat 100 de Ani.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!