Prima pagină  »  Ştiri  »  Autobuze hybrid de la Mercedes-Benz
31 MARTIE 2009, 10:44
1,979
0
Autobuze hybrid de la Mercedes-Benz
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Daca Dvs considerati ca tehnologiile de propulsoare hybrid sunt noi pentru industria auto, va inselati amarnic. Subdiviziunea Daimler AG, Mercedes-Benz Buses, are in spatele sau o experienta de 40 ani in domeniul propulsoarelor hybrid, electro-diesel, care inca la sfirsitul anilor ’60 strabateau drumurile Americii de Nord sub numele Orion, in Europa cu numele Mercedes Benz iar in Asia cu numele Mitsubishi Fuso.

Si iata ca Mercedes-Benz se intoarce la geneza, si ofera in prezent posibilitatea celor 250 de clienti din 15 tari ale lumii sa se bucure de primele autobuze Mercedes-Benz Citaro G BlueTec Hybrid. Expertii din organizatiile de transport europene, au constatat un sir de avantaje a autobuzelor hybrid de 18 metri lungime : zero emisii de noxe pe unele portiuni de drum; propulsoare practice si silentioase datorita conceptului unic al celor patru electro-motoare de 320 kw amplasate pe axele rotilor din mijloc si din spate, dar si cele mai mari din lume baterii electrice Litiu-Ion ce se afla pe acoperis ce acumuleaza energie de la generatorul diesel si recupereaza energia in momentul frinarii. In majoritatea timpului autobuzul este propulsat de energia electrica fara a polua mediul inconjurator, in afara momentelor cind propulsorul diesel de 4.8 litri incarca bateriile electrice. Bateriile Litiu-Ion genereaza 180 Kw de energie, cu toate ca greutatea acestora este relativ usoara, doar – 350 kg.

In rezultat, Mercedes-Benz Citaro G BlueTec Hybrid, consuma cu 30 % mai putin combustibil, in timp ce emisiile de CO2 au scazut considerabil. Noul autobuz hybrid cu succes a trecut de testele severe, inclusiv de cele ce au avut loc in conditii climaterice extreme, cu temperaturi mult sub zero grade Celsius. Spre sfirsitul acestui an, unitatile hybrid vor fi livrate clientilor sai. Cererea se asteapta a fi de 300 unitati pe an doar in Europa de vest, iar ce priveste America de Nord, acolo deja sunt prezente 1.700 de autobuze hybrid, pregatite pentru exploatarea de zi cu zi.

Dupa cite se cunoaste, industria auto tot mai mult tinde spre dezvoltarea automobilelor hybrid. In urma previziunilor, piata de desfacere a bateriilor Litiu-Ion va depasi suma de 10 mlrd Euro in urmatorul deceniu, in timp ce piata materialelor pentru acestea va fi de 4 mlrd Euro. Doar in Germania spre anul 2020 se asteapta un numar de un milion de automobile electrice.

Iata ca diferite tipuri de autovehicule trec la tehnologii alternative de propulsoare, in lume deja se observa o gama variata de astfel de automobile, iar concurenta este mai acerba pe zi ce trece. Cel mai important lucru este convingerea populatiei de a opta pentru acestea, desigur daca dorim un viitor «curat».
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!