Prima pagină  »  Ştiri  »  Biciсleta de 28.000 dolari SUA - mai credeti ca bicicleta Dvs
10 MARTIE 2009, 09:46
1,782
0
Biciсleta de 28.000 dolari SUA - mai credeti ca bicicleta Dvs e performanta?
De Redactia PiataAuto.md
1
V-ati cumparat de curand o bicileta si credeti ca sunteti cel mai tare din parcare? Imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu e asa... La 11 Martie 2009, in cadrul expozitiei “Fast Forward: 20 ways F1TM is changing our world” va fi prezentata o bicileta speciala, care insa nu va fi disponibila pentru toti muritorii de rand!

“Factor 1”, pentru ca acesta e numele “bolidului”, este zeul bicicletelor datorita materialelor preluate din Formula 1 la constructia acestuia, si designul revolutionar. Cu tot echipamentul Factor 1, cintareste doar 7 kg! Acest monococ construit in totalitate din fibra de carbon, care in unele locuri poate avea o grosime de doar 1 mm, a fost dezvoltat cu ajutorul unui program, care este folosit si la conceperea bolizilor de Formula 1. Tot din fibra de carbon sunt rotile cu 8 spite, in timp ce franele super-sofisticate sunt din ceramica, astfel de materiale fiind ravnite de catre cele mai sofisticate sport-car-uri, si parand putin straniu sa le intalnim la o bicicleta.

Dar, aceasta nu e doar o bicileta cu doua roti, ci una dotata si cu un calculator si cu o sumedenie de senzori ce pot colecta o serie enorma de date despre cel ce o conduce, despre mediul inconjurator, fiind dotat chiar si cu GPS si multe altele…

Factor 1 este odrasla celor de la Beru F1 Systems, care elaboreaza sisteme electronice si materiale compozite pentru monoposturile de Formula 1. Bicicleta-minune va fi folosita in primul rand de sportivii ce concureaza in competitiile din domeniu, dar, nu chiar de toti, datorita pretului de “doar” 28.000 dolari SUA, in dependenta de dotari.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!