Prima pagină  »  Ştiri  »  Bijuteriile istoriei – Audi la expozitia Techno Classica
31 MARTIE 2009, 15:18
1,852
0
Bijuteriile istoriei – Audi la expozitia Techno Classica
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
Dupa cum relatam si in postarile anterioare, compania Audi celebreaza anul acesta 100 ani de istorie, iar odata cu aceasta, Audi isi face aparitia la diferite expozitii cu modelele sale clasice. De data aceasta compania germana, va lua parte la cel mai mare show de automobile clasice din lume, numit ’’Techno Classica’’, care va avea loc in Germania in orasul Essen. Pentru celebrararea celor 100 ani de istorie a marcii, Audi Tradition va prezenta modele exclusive aici, de pe 5 Aprilie 2009. Toate exponatele vor fi aduse din muzeul Audi din orasul Ingolstadt.

Vizitatorii expozitiei vor putea admira sapte automobile absolut uluitoare, care in trecut au pus temelia istoriei companiei Audi. Aici poate fi mentionat : cel mai vechi Type C ’’Alpine Champion’’, cu care August Horch a castigat raliul Alpin in anul 1912, 1913 si 1914 - acestea fiind si primele succese ale Audi in motor-sport. Type C este un decapotabil cu 35 cai putere, cu o viteza maxima de 80 km/h. Posibil cel mai de important exponat al expozitiei va deveni cel reconstruit in baza unui sasiu original, Audi 225 Roadster, model din anul 1935. Acesta a fost reconstruit dupa fotografiile a doua prototipuri din anul 1935, deoarece modele originale au fost ’’inghitite’’ de timp, din motiv ca Audi 225 Roadster nu a intrat niciodata in productia de serie.

Audi 72 a fost si el unul din modelele ce a jucat un rol mare in dezvoltarea companiei Audi. Pentru prima data acesta a vazut lumina zilei pe 13 August 1965, sub numele Auto Union. Audi 72 a fost un model post-belic cu un propulsor in patru timpi. Din anul 1965 pina in 1968, au fost produse 85.000 automobile. Ultimul pas in clasa premium, a devenit modelul Audi 100 din anul 1982. Din start acesta stabilea noi limite in materie de aerodinamica, astfel coeficientul de rezistenta era de Cx=0.30.

Audi AG intotdeauna a fost renumit datorita concept car-urilor, astfel in anul 1991, la Salonul Auto din Frankfurt, compania a uimit intreaga lume cu conceptul Spyder Quattro. Acesta a devenit cel mai dinamic concept produs de Audi, datorita propulsorului cu 174 cai putere, ce putea atinge o viteza maxima de 250 km/h. Interesant este faptul ca Audi a primit mii de cereri pentru procurarea acestui acestui sport car, dar din pacate Spyder Quattro nu avea sa devina unul de serie din cauza pretului piperat de peste 100.000 marci germane.

La expozitia ’’Techno Classica’’ , Audi Tradition a demonstrat pozitia companiei in sporturile cu motor, prezentand Audi Sport Quattro S1 ’’Pikes Peak’’ si castigatorul de la LeMans, Audi R10 TDI. Pentru fanii sporturilor cu motor, Audi Sport Quattro S1 ’’Pikes Peak’’ de mult timp este o legenda vie. Acesta a fost denumit ’’The Monster’’ (Monstrul), datorita faptului ca a castigat de trei ori la escaladarea muntelui cu o inaltime de 4.301 metri, din statul Colorado, SUA. Fanii niciodata nu vor uita cum Walter Rohrl a ajuns in varf in mai putin de 11 minute, devenind primul care a reusit o asemenea performanta.

Nu mai putin cunoscut este Audi R10 TDI, care este cunoscut ca primul super car cu propulsor diesel ce a invins la cunoscuta cursa de 24 ore LeMans si care a repetat aceasta performanta trei ani consecutivi. In special este memorizata cursa din anul 2008, cand R10 TDI a surclasat diesel-ul de la Peugeot, care era mai nou si mai rapid decit germanul. La ’’Techno Classica’’ vizitatorii vor putea admira primul model castigator diesel, Audi R10 TDI din anul 2006.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!