Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW Z4 - Arta de a conduce
9 MARTIE 2009, 13:53
1,352
0
BMW Z4 - Arta de a conduce
De Redactia PiataAuto.md
0
Aproape de prezentarea noului Z4, cei de la BMW, impreuna cu pictorul din Republica Sud Africana, Robin Rhode, au transformat un BMW Z4, colorat in intregime in diferite culori, intr-un instrument de pictura, care deseneaza cu rotile sale pe suprafata alba a unei suprafete egale cu un teren de fotbal.

Desenul este menit sa sublinieze dinamica, puterea si usurinta in conducere a noului Z4 Roadster. Aceasta traditie a inceput in anul 1975, cand pilotul francez Herve Poulain l-a rugat pe Alexander Calder sa-i deseneze automobilul, un BMW 3.0 CSL. Timp de 33 ani, automobilele BMW sunt transformate in obiecte de arta de asa pictori renumiti ca David Hockney, Roy Litchenstein, Frank Stella, Robert Rauschenberg si Andy Warhol. Acum a venit si randul lui BMW Z4 Roadster sa devina un art-car, care este primul roadster cu hard–top pliant din lume.

Desenele, la prima impresie, ar putea parea intamplatoare, dar in realitate fiecare miscare pe panza artificiala este executata minutios dupa un plan prestabilit. Robin Rhode, cel ce este raspunzator de acest proiect si a carui lucrari sunt prezente in cele mai exclusiviste galerii din lume, a mentionat ca “Procesul de creare propriu-zisa a acestor “tablouri” este nu mai putin important decat rezultatul final, si anume datorita acestui fapt am hotarat sa numim proiectul “Expresia Fericirii”.

Art car-urile de la BMW sunt expuse publicului larg in Muzeul BMW din Munchen, dupa ce au fost admirate in muzee ca Louvre, Guttenheim s.a.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!