Prima pagină  »  Ştiri  »  Bugatti aniverseaza 100 de ani printr-un model special la Geneva
4 MARTIE 2009, 15:21
1,333
0
Bugatti aniverseaza 100 de ani printr-un model special la Geneva
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
Constructorul francez de automobile Bugatti, cel care nu ne alinta des cu premiere mondiale, uite ca o face in schimb zilele astea la Geneva. Aici vor fi prezentate doua modele Bugatti Veyron, Grand Sport si Bleu Centenaire. Bugatti Grandsport este prezentat pentru prima data publicului, iar langa acesta va sta Bugatti Bleu Centenaire, care este imputernicit sa onoreze prin aparitia sa aniversarea celor 100 de ani ai brand-ului.

In anul 1909, fondatorul marcii, domnul Ettore Bugatti, nu ar fi putut prevede nici macar pe o secunda ca Bugatti va fi o marca atat de rivnita de toti iubitorii de masini, dar accesibile doar pentru cei mai exclusivisti. Bugatti Veyron, spre exemplu, timp de trei ani, cat este disponibil pe piata internationala, a fost comandat in 250 de exemplare, ca pana in prezent sa fie livrate 200, ceea ce inseamna ca mai raman a fi vandute doar 50 de automobile Veyron, pana va fi atinsa limita prestabilita de 300 unitati.

Bleu Centenaire este un model unic, menit sa marcheze aniversarea celor 100 ani de istorie Bugatti. Acest model va continua liniile specifice Bugatti, dar va fi disponibil doar in culoare albastra mat sau albastra gloss, oferind o impresie noua asupra bolidului de doua tone, unde culoarea albastra se va extinde si asupra catorva parti ale imensului propulsor in 16 cilindri pozitionati in forma de W. Exteriorul este caracterizat de oglinzile retrovizoare cromate si de rotile cu design special, prin care se vad franele vopsite intr-un rosu aprins, iar grila fata si gurile laterale sunt caracterizate de o culoare argintie, fiind puse cu usurinta in evidenta.

Interiorul este invadat de culoarea bej a pielii, care este prezenta atat pe scaune, cat si pe consola centrala. La capitolul dotari noi putem mentiona luminile LED, camera video spate si sistemul de asistare in momentul parcarii. Modelul Bugatti Veyron Bleu Centenaire imparte aceleasi caracteristici tehnice cu cele ale "simplului" Veyron: motor de 8.0 litri, 1001 cai-putere, 1250 Nm, 4 turbochargere, viteza maxima de 407 km/h, acceleratie de la 0 la 100 km/h in 2.5 secunde... Ce sa mai spunem? Poate doar despre pret, acesta este unul cel putin usturator: nu e de ajuns sa fii doar bogat – trebuie sa fii putred de bogat ca sa-ti permiti acest model aniversar de 1.35 milioane Euro!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!