Prima pagină  »  Ştiri  »  Dacia sterge de praf un nume vechi
10 MARTIE 2009, 09:51
1,338
0
Dacia sterge de praf un nume vechi
De Redactia PiataAuto.md
0
Dupa cum am specificat in articolele anterioare, constructorul roman de automobile Dacia a lansat primul sau concept-car la Salonul Auto de la Geneva, numit Dacia Duster. Dar putini stiu ca Duster nu este un nume nou pentru Dacia, ci este unul renascut, dupa ce la sfarsitul anilor '80 - inceputul anilor '90 cu aceasta denumire era vandut un 4x4 Dacia in Marea Britanie!

Nu este nevoie sa fiti mirati tare, Dacia Duster, nu este altceva decat echivalentul lui Aro 10 pe piata britanica, cel care era considerat ca multumire a lui Nicolae Ceausescu catre femeile ce dadeau nastere la mai mult de 10 copii, astfel fiecare mama eroina primind cate unul. In total, in cei 45 de ani de istorie, Aro, a produs aproximativ 380.000 automobile de teren 4x4, ce au fost exportate in peste 110 tari de pe toate continentele. In septembrie 2003, statul roman, a vandut pentru un pret de 180.000 dolari SUA, 68.7 % din actiunile pe care le detinea in Aro, companiei americane Cross Lander, condusa de John Perez. In baza contractului acesta se obliga sa investeasca 2 milioane de dolari americani, insa, Perez a vandut tot utilajul industrial, falimentand astfel compania Aro, fiind in prezent urmarit penal pentru faptele sale.

Actuala Dacia Duster a fost dezvoltata in mare parte in Romania, de catre studioul Central European de Design Renault, ce isi are sediul in Bucuresti. Noul concept este un SUV-coupe cu trei usi, una pentru sofer si doua laterale pentru pasageri. Interiorul este extrem de functional, scaunul pasagerului putand fi pliat sub cel al soferului, iar astfel la interior poate fi transportata o bicicleta sau chiar un motor-bike micut. Conceptul Dacia Duster se bucura de un mare succes in prezent la Salonul Auto de la Geneva, care prin aparitia sa, a schimbat parerile multor vizitatori despre constructorul roman de automobile.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!