Prima pagină  »  Ştiri  »  Etalonul calitatii in lumea auto este in Moldova
6 MARTIE 2009, 22:58
1,393
0
Etalonul calitatii in lumea auto este in Moldova
De Centrul Toyota Chisinau Continent
0
Prezentarea oficiala a noului Avensis, de generatia a treia, a avut de curand la reprezentanta oficiala Toyota in Republica Moldova – Centrul Toyota Chisinau “Continent”. Noul Avensis a si reusit sa demonstreze ca este un concurent redutabil, ce pretinde la statutul de lider in clasa sa datorita calitatii si a sigurantei oferite - caracteristici ce sunt traditionale si pentru toate celelalte modele Toyota.

Dezvoltat si construit in Europa, noul Avensis este simbolul calitatii superioare, cu un comportament dinamic pe drum si confort irezistibil pe care Toyota le-a inglobat in acest vehicul cu adevarat exceptional.


Noul Avensis este propus in doua variante de caroserie – sedan si wagon. Ambelor le este caracteristica silueta sportiva ce subliniaza una din valorile principale ale acestui vehicul magnific. Sportivitatea mai este sugerata de catre jantele mari din aliaj usor de 16 sau de 17 inch, ce dispun de un design nou.

Exteriorul va retine cu siguranta respiratia tuturor ce vor vedea noul Avensis. Forma sa perfecta asigura un mic coeficient de rezistenta, doar 0.28 pentru sedan, si 0.29 pentru varianta wagon. Aceste date permit micsorarea semnficativa a emisiilor CO2 si a consumului de combustibil.

Exteriorul atragator al noului Avensis sugereaza din start nivelul inalt al calitatii de asamblare, reflectat in fiecare detaliu. Iar fiecare cumparator poate nu numai sa vada acest fapt, dar si sa il simta sau chiar sa il auda.

Interiorul automobilului este mai incapator decat la modelul precedent. In Toyota Avensis Wagon senzatia de spatiu mare este subliniata de catre plafonul panoramic, care creaza o granita imaginara intre salon si mediul inconjurator din afara acestuia. Toate modelele noi Avensis sunt dotate cu o plansa de bord moderna, evidentiata de materialele cu o valoare inalta de calitate. Numarul mare de optiuni permite proprietarilor sa-si expuna propria individualitate, optiuni ce vor transforma astfel vehiculul in unul unic, in special in cazul cand plasa de bord este caracterizata de insertiile asemanatoare lemnului din bambuc Takesumi. Cadranul de bord are un contur placut ce informeaza conducatorul despre viteza de parcurgere, turatiile motorului, date ce sunt iluminate puternic, facand astfel citirea acestora usoara, iar cercurile din metal cromat ii redau un aspect sofisticat.

In drum conducatorul si pasagerii vor fi mirati sa constate cat de calma este atmosfera din interior. Utilizarea materialelor calitative de izolare fonica permite micsorarea sunetului din exterior cu 5 decibeli, in urma caruia noul Avensis este unul din cele mai linistite automobile din segmentul D.

Confortul optimal ii este asigurat conducatorului de catre volanul reglabil pe inaltime si pe adancime, care dispune de o multitudine de functii programabile. Mai vast este numarul sistemelor audio propuse, care impreuna cu tehnologia Bluetooth, dau posibilitatea ca apelurile telefonice si discurile in format MP3 sa fie emise intr-o calitate sporita in difuzoare.

Confortul propus conducatorului si pasagerilor in dotarea Premium este incomparabila. Ea propune reglarea electrica a scaunelor, tapitate cu piele, cat si a volanului, cu eforturi minime.

In noul Avensis sunt disponibile o serie de tehnologii moderne. Un reprezentant demn al acestora este sistemul inteligent Smart Entry and Start, ce presupune un acces usor in habitaclu, cat si pornirea automobilului datorita butonului Start.

In cadrul noului concept Optimal Drive abordat de catre Toyota, sunt disponibile o serie de propulsoare noi pe benzina si transmisii, care vor inseamna pentru proprietar un consum redus de combustibil, putere mai mare, viteza si o placere inedita de pe urma conducerii noului Avensis.

Propulsoarele noi pe benzina Valvematic reduc emisiile CO2 cu 10-26 %, in timp ce puterea acestora a crescut cu pana la 20 % fata de motoarele similare de pe generatia precedenta a modelului.

Generatia a III-a a lui Toyota Avensis poate fi dotata cu doua variante de transmisie, una mecanica cu 6 rapoarte, precum si una automata Multidrive S. Cea din urma este ultima dezvoltare a companiei si o adevarata premiera pentru segmentul D, care reduce considerabil consumul de combustibil in timp ce schimbarea vitezelor este foarte lina. Pentru o maniera mai sportiva de condus, este disponibil regimul Sport, unde schimbul de viteze poate fi efectuat atat prin intermediul schimbatorului de pe consola centrala, cat si cu ajutorul paletelor din spatele volanului, care la sigur vor face ca cel de la volan sa se simta un adevarat pilot de Formula 1.

Pe langa computerul de bord, toate versiunile Toyota Avensis sunt echipate cu indicatorul ECO, care indica in fiecare secunda eficienta consumului de combustibil, iar la versiunile cu transmisie manuala se va indica si momentul optim pentru a schimba rapoartele cutiei de viteze, ca in rezultat sa fie obtinut un consum mic.

Modele wagon sunt perfecte pentru transportarea bagajelor voluminoase, ce pot fi sustinute si separate prin intermediul unei bare speciale. Capacitatea portbagajului este de 509 litri la versiunea sedan si 543 litri la wagon, dar este posibila si extinderea acestuia prin rabatarea scaunelor spate.

Noul Avensis a fost proiectat pentru a oferi un confort maxim armonizat cu o reactie dinamica a automobilului la comenzile celui de la volan. Atat suspensia fata, cat si suspensia spate au fost modernizate, fiind acum mai rigide, iar datorita rotilor mari s-a obtinut o stabilitate mai mare.

Utilizarea unei platforme tehnice absolut noi, a permis sporirea stabilitatii automobilului la viteze inalte, pastrandu-se in acelasi timp un nivel mic al zgomotului la interior, iar coeficientul aerodinamic uimitor asigura un consum mic de cobustibil.


Totusi noul model a mostenit multe calitati de la versiunea anterioara Avensis, precum nivelul redus al sunetului si vibratiilor la interior, iar confortul, dinamica, stabilitatea si reactia la comenzi au fost aduse in noul model la perfectiune.





Nu uitati ca in fata aveti nu doar un automobil cuceritor, in primul rand, noul Avensis este o Toyota. El este asamblat la uzina britanica al companiei Toyota Motor Manufactury UK din orasul Bournstone, fiind vandut cu garantia calitatii de la Toyota.

In anul 2003, modelul anterior Toyota Avensis a devenit primul automobil care a primit cele 5 stele la testele de siguranta a conducatorului si pasagerilor EuroNCAP. Aceste calitati au fost pastrate si de modelul nou Toyota Avensis, care in anul 2009 a primit la randul sau 5 stele la testele EuroNCAP, in ciuda regulilor mai severe de testare, precum si 3 stele maximale la securitatea pietonilor in caz de impact.


Dotat cu 9 airbag-uri, inclusiv unul pentru genunchii soferului, tetiere active ale scaunelor fata, controlul stabilitatii VSC semnalul de franare urgenta, Avensis denota un nou nivel de confort si siguranta. Cele mai noi tehnologii in materie de securitate protejeaza pasagerii noului Avensis. De exemplu, Dvs. puteti opta pentru o optiune utila ca farurile bi-xenon cu intensitate inalta, care impreuna cu sistemul de adaptare a iluminarii in fata, garanteaza o vizibilitate sporita pe orice drum.

In spate de nivelul inalt de securitate raspund farurile dotate cu "Sistemul de franare urgenta".


Bazat pe succesele modelelor anterioare, Avensis de generatia a treia este o adevarata nava amiral a companiei pe piata europeana, ce demonstreaza un nou nivel al perfectiunii calitatii, utilizand tehnologii moderne la asigurarea confortului si a dinamicii in condus.

Puteti face cunostinta sau sa efectuati un drive test cu noua Toyota Avensis la showroom-ul reprezentatei oficiale – Centrul Toyota Chisinau “Continent”. Puteti face o programare pentru un test drive la telefonul de mai jos.



Dealer Oficial Toyota in Republica Moldova:

Centrul Toyota Chisinau "Continent"
Showroom Toyota: str. Arborilor, 17/1, Chisinau
Telefon: 791-477, 791-466, 791-455
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!