Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford prezinta la Geneva Conceptul Iosis Max
4 MARTIE 2009, 14:37
1,286
0
Ford prezinta la Geneva Conceptul Iosis Max
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Ford prezinta la Geneva noul sau concept-car, care va stabili tendintele de stil in clasa C. Ford Iosis Max este unul cu un design extrem de modern, atat la exterior, cat si la interior. Iosis Max vine, desigur, cu o serie de inovatii fara de care un concept-car nu mai pare sa fie atat de inovator in domeniu. Spre exemplu, o noua modalitate de deschidere a usilor, materiale ultra-usoare, rezistenta aerodinamica scazuta, precum si un propulsor ce provine din familia EcoBoost, ce va fi lansat la modelele Ford ale anului 2010.

La conceptul Ford Iosis Max s-a incercat o contopire a eficientei cu o luminozitate sporita. Ultima este obtinuta in urma utilizarii excesive a sticlei - acest fapt este demonstrat de parbrizul ce continua spre plafon, transformandu-l in unul panoramic, care in spate sa serveasca drept luneta. Este o idee frumoasa a design-erilor Ford, una ce il face cu totul special pe Iosis Max. Partea din fata este dominata de grila indrazneata cu forma trapezoidala, care ii da o fata impunatoare si dinamica, ce in viitor va face parte din noua identitate a autovehiculelor Ford. Iosis Max mai dispune de farurili extrem de atragatoare fata si spate bazate pe tehnologia LED, precum si de jante cromate de 19 inch.

La interior a fost aleasa o gama de culori ce o subliniaza pe cea de la exterior. Aici putem observa dominatia unei nuante de gri natural, iar detaliile mici sunt colorate intr-un galben acid, care relaxeaza privirea celor aflati la interior, in timp ce ii subliniaza dinamica acestuia. Intreaga consola centrala serveste ca display touch-screen, cu ajutorul caruia se pot seta numeroasele sisteme ale automobilului, ca sistemul de navigare sau telefonul. Datorita usilor laterale ce se deschid larg, capacitatea de a transporta mai multe bagaje sau chiar mobila plata este mult mai mare, facandu-l pe Iosis Max extrem de spatios.

Dupa cum spuneam, acesta este propulsat de un motor EcoBoost, care este unul cu 4 cilindri, de 1.6 litri turbo, si care produce 180 cai-putere. Acest propulsor este unul cu injectie directa, care reduce cu 20% consumul fata de motoarele conventionale cu aceeasi capacitate cilindrica.

Iosis Max detine o serie de inovatii high-tech, ce ar putea fi disponibile in viitor pe modelele de serie, fapt care a fost confirmat si de John Fleming, Presedintele Ford Europe. Acesta a mentionat ca in urmatoarele 18 luni vor aparea modele noi, ce vor dispune de tehnologii moderne, realizate sub sloganul “Feel the difference - Simte diferenta”.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!