Prima pagină  »  Ştiri  »  Hummer - noi motoare, noi modele
10 MARTIE 2009, 18:07
1,407
0
Hummer - noi motoare, noi modele
De Redactia PiataAuto.md
0
Musculosul producator american Hummer, vine cu un model nou, dar si cu propulsoare noi pentru clientii fideli ai marcii. Ceea ce totusi nu s-a schimbat, este reputatia pe care o are Hummer, atat pe drumurile asfaltate, dar si in mediul perfect pentru acesta - off-road-ul.

Modificari au fost aplicate atat “batranului” Hummer H2 SUV, cat si versiunii SUT (Sport Utility Truck). Acum aceste modele sunt propulsate de un motor V8 de 6.2 litri ce livreaza 398 cai-putere. Unul din lucrurile surprinzatoare la acest motor, este ca acesta poate fi alimentat atat cu etanol E85 (combustibil compus din 85 % etanol si 15 % benzina), cat si cu benzina. El va fi cuplat la o cutie de viteze automata cu 6 rapoarte, care, la randul ei este la fel una noua pentru Hummer H2.

Cat priveste performantele off-road ale greului H2, aici nu au fost intreprinse modificari datorita si asa perfectului unghi de atac si a clearance-lui mare, care permine traversarea apelor adanci de 61 cm, sau a scarilor/rocilor de 40 cm, dar si circularea cu usurinta prin zapada sau nisip adanc.

Hummer H3, cel promovat de producatorul american ca fiind apropiat conditiilor europene de trafic, bun atat in oras cat si pe terenurile greu accesibile, pastreaza motorul de 3.7 litri cu 244 cai putere. Dar, pe langa acesta, va mai fi disponibil uriasul de V8 de 5.3 litri, care va livra 305 cai-putere. Propulsorul de 5.3 litri va accelera H3-ul pana la 100 km/h in 8.2 secunde, iar greutatea tractabila a fost marita pana la 2.260 km.

Modelul nou al americanilor, este Hummer H3 T (Truck), derivat din H3 - acesta va fi un concurent redutabil pe piata pick up-urilor. H3T dispune de 5 locuri si de un spatiu de 1.5 metri pentru incarcaturi. Acesta este singurul pick-up care va dispune de tractiune integrala in clasa sa, permitand blocarea diferentialului fata ori spate, pentru o imbunatatire a calitatilor off-road. Dimensiunile mari, linia joasa a acoperisului si rotile de 32 inch il evidentiaza din multime, ca fiind un Hummer adevarat.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!