Prima pagină  »  Ştiri  »  Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce: cosmarul Toreadorilor
4 MARTIE 2009, 10:27
1,496
0
Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce: cosmarul Toreadorilor
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Acesta este noul Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce. Chiar din numele acestui bolid putem afla cateva detalii despre acesta. Cifra 670 ne anunta ca avem instalat un motor ce genereaza 670 cai-putere, "SuperVeloce" in traducere ar fi SuperRapid. Deci, dupa deductie ar iesi ca avem in fata un Lamborghini de 670 cai-putere SuperRapid, ceea ce ar fi destula informatie pentru unii cititori, in timp ce pe altii ii face sa fie foarte interesati de ce urmeaza...

Intre Lamborghini si performanta totdeauna a existat un semn de egalitate, din acest motiv am ales chiar de la inceputul acestui articol sa relatez despre performantele lui Murcielago LP 670-4 SuperVeloce. Cum Murcielago este unul din cele mai formidabile sportcar-uri din lume, desigur acesta este propulsat de un motor V12, ce are o capacitate cilindrica de 6.5 litri, care ofera, dupa cum spuneam anterior, 670 cai-putere. Cat priveste datele referitoare la viteza acestuia, presupun ca deja va dati seama ca sunt uluitoare - accelerarea 0-100 km/h dureaza doar 3.2 secunde, in timp ce viteza maxima este de 342 km/h!!! O adevarata racheta pe patru roti acest Lamborghini!

Standart SuperVeloce este echipat cu o cutie de viteze manuala robotizata E-Gear, iar optional este disponibila una manuala cu 6 rapoarte. Puterea sa imensa Murcielago LP 670-4 SuperVeloce o raspandeste pe suprafata de drum prin intermediul transmisiei cu ajutorul sistemului de tractiune integrala a celor patru roti de 18 inch, imbracate cu pneuri Pirelli P Zero Corsa, care practic se inclesteaza in asfalt. Aceasta hergelie de cai este stapanita foarte usor datorita directiei, nefiind necesara depunerea unei puteri enorme pentru a vira.

Murcielago, din momentul conceperii a devenit imaginea lui Lamborghini, una ce urma sa demonstreze la toti ca Lamborghini stie ce isi doreste clientul sau, o putere imensa sub capota spate, caracterizata de un caracter puternic si brutal. Dar acest caracter brutal nu este prezent doar sub capota ci si la exterior. Design-ul noului Murcielago LP 670-4 SuperVeloce cu usurinta ar face ca si copii sa planga la simpla vedere a acestui monstru. In linii generale, a fost preluata aceeasi caroserie de la Murcielago, doar ca aceasta a fost recalculata, si, ca rezultat, a fost construit un nou „schelet”, unul compus din otel sectionat extrem de puternic, astfel obtinandu-se doua lucruri: o rigiditate crescuta cu 12%, ce imbunatateste directia, si o scadere cu 20 kg a greutatii acesteia, ce a contribuit la scaderea masei totale a automobilului. La exterior a fost adaugat eleronul fata, un altul in spate, precum si guri de racire laterale, toate fiind din fibra de carbon, care, impreuna cu lipsa sistemului ce retracta spoilerul spate, au redus si ele cu 13 kg masa totala. Reduceri de greutate ma au fost obtinute si la interior (-34 kg), la exterior si sasiu (-33kg), precum si la motor si suspensie (-33kg).

Interiorul lui Murcielago LP 670-4 SuperVeloce poate fi admirat doar dupa ce usile ii sunt deschise dupa traditie vertical. Reducerea greutatii a facut ca interiorul sa fie dominat de material Alcantara si fibra de carbon. Scaunele sportive sunt construite din fibra de carbon, asigurindu-i conducatorului o sustinere laterala foarte pronuntata in timpul virajelor abordate cu viteza. Sistemul de navigare si cel audio sunt diponibile doar optional, in fine, sunetul placut e garantat totusi de motor.

In total va fi produsa o serie limitata de 350 de vehicule, astfel incat oricine va avea ocazia sa vada un Murcielago LP 670-4 SuperVeloce, va fi unul din cei mai norocosi de pe glob.

Privit din spate Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce arata ca un taur neinfricat, putin aplecat, dand din picioare in timp ce tinteste cortina rosie din mana toreadorului. E cu adevarat o bestie ce este greu de stapinit chiar si de cei mai experimentati "toreadori"...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!